İngiliz Parlamentosu önünde "Londra'yı İşgal Et" protestosu

ads ads ads ads
20/10/2014

ads
İngiliz Parlamentosu önünde "Londra'yı İşgal Et" protestosu

İngiliz Parlamentosu önünde toplanan kapitalizm karşıtı eylemciler, hükümetin ekonomi, sağlık ve eğitim gibi alanlardaki politikalarını protesto ediyor.

Yaklaşık 3 yıl önce Londra'daki St. Paul's Katedrali önüne kurdukları çadırlarla haftalarca bu alanı işgal eden "Occupy London (Londra'yı İşgal Et)" isimli grubun parlamento önünde düzenlediği protesto dolayısıyla Londra polisinin yoğun güvenlik önlemleri alması dikkati çekiyor.

Sayıları akşam saatlerinde artan yaklaşık 30 kişilik grup, dağıttıkları broşürlerle hükümetin ulusal sağlık sistemini özelleştirmesi, öğrenim kredilerinin artırılması, devlet yardımlarında kesintiye gidilmesi gibi politikalarını eleştiriyor.

Londra'da parlamentonun önündeki yeşil alanda çadır kurmak ve bu alanı uzun süre işgal etmek 2011 tarihli "Polis Reformu ve Sosyal Sorumluluk" başlıklı yasa gereği yasadışı kabul ediliyor. Dolayısıyla polis, protestocuların bu alana çadır kurmalarına izin vermiyor ve sıklıkla bu alanı boşaltmaları çağrısında bulundu.

"Occupy London" grubunun sözcüsü Matt Weathers AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylemle "İngiltere'deki demokratik sisteme başkaldırdıklarını" söyledi. Tüm Londralıları protestoya katılmaya çağıran Weathers, "İnsanları gerçek bir demokrasi talebiyle bize katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Eyleme 5 aylık bebeğiyle katılan 25 yaşındaki Maria Lucka ise fikirlerini duyurmak için protestoyu sürdürmek istediklerini kaydederek, "Ancak devletin başka fikirleri var. Bize engel olmak istiyorlar" ifadesini kullandı. Protestocular eylemlerini 26 Ekim'e kadar sürdürmek istiyor.

Londra polisinden yapılan açıklamada ise bu sabah protesto çerçevesinde az sayıda kişinin parlamento önünde toplandığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Dün akşam, polis parlamento meydanının boşaltılması çağrısında bulunmuştur. İlgili yasaya aykırı olan eşyalar toplanmıştır. Bu sırada polisin işini engellemeye çalışan bir kişi gözaltına alınarak, Londra'nın merkezindeki bir karakola götürülmüştür. Meydanda az sayıda protestocu bulunmaya devam etmektedir." 

20/10/2014 22:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Londra, İngiltere, haber, Demokrasi, Sabah, Akşam, Protesto, Demokratik, güvenlik, sosyal
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.