İngiltere'de 'Bacak' Skandalı

ads ads ads ads
28/03/2017

ads
İngiltere'de 'Bacak' Skandalı

İngiltere'de yayımlanan Daily Mail gazetesinin Başbakan Theresa May ile İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon'ın görüşmesiyle ilgili haberinde "Brexit'i bırak, bacak yarışını kimin kazandığına bak" manşeti atması tepkilere neden oldu.

Gazete, İngilizce “legs” (bacaklar) ve Britanya’nın AB’den ayrılma süreci için kullanılan Brexit sözcükleriyle kelime oyunu yaptı.

Daily Mail’in kadın yazarlarından Sarah Vine yazısında “bacak savaşlarını” İskoçya’nın ikinci bağımsızlık referandumu talebi konusunda May’i ikna etmeye çalışan Sturgeon’ın galip çıktığını yazdı.

Yazar, “En iyi silahlarını devreye soktular: Bacaklar. Sturgeon’ın bacak bacak üstüne atması daha flörtöz, daha kışkırtıcı ve doğrudan ayartmaya odaklıydi” dedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, gazetenin Pazartesi gecesi Twitter’a konan baş sayfası hem siyasetçilerden hem de kamuoyundan büyük tepki gördü.

‘İKİ KADIN BRİTANYA’NIN GELECEĞİNE KARAR VERİYOR, MANŞET BACAKLAR’

Daily Mail’i ilk eleştirenler İşçi Partisi’nin kadın milletvekilleri Harriet Harman ve Yvette Cooper oldu. Cooper, Tweitter mesajında “Yıl 2017. İki kadının kararları, Birleşik Krallık’ın var olmaya devam edip etmeyeceğini belirleyecek. Ve gazetenin manşeti bacaklar” dedi. Harman ise manşeti “Aptallık” olarak niteledi.

“TEK KELİMEYLE İĞRENÇ”

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, “Yıl 2017. Cinsiyetçilik, tarihe havale edilmeli. Yazıklar olsun Daily Mail” diye yazarken, eski Başbakan Tony Blair’in basın danışmanı Alastair Campbell manşet için “Tek kelimeyle iğrenç” ifadesini kullandı.

Emma Barnett adıyla yazan bir Twitter kullanıcısı da “Son dakika: İki kadının dört bacağı var. Beyinlerini boşverin. Tamamen konu dışı” dedi.

Daily Mail, May ile Sturgeon arasındaki zorlu görüşmelerle ilgili haberini, İskoçya baskısında aynı fotoğrafı kullanmasına rağmen manşetinde “bacak” göndermesi yapmadı. 

28/03/2017 14:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ingiltere, manşet, skandal
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.