İngiltere’de fırtına alarmı

İngiltere genelinde etkili olan “Brian” fırtınası, günlük hayatı olumsuz etkilerken, yetkililer halkı olası zararlara karşı uyardı.

ads ads ads ads
21/10/2017

ads
İngiltere’de fırtına alarmı

İngiltere geneli için 40 ayrı noktada sel uyarısı yapılırken, bazı tren ve feribot seferleri kötü hava dolayısıyla iptal edildi. Deniz kıyısındaki yollar da dev dalgalar sebebiyle kapatıldı.

İngiltere’nin orta bölgeleri, güneyi, Galler ile İrlanda genelini etkisi altına alan “Brian” fırtınasının hızı, bazı bölgelerde saatte 130 kilometreye ulaştı.

Şiddetli yağış ve rüzgar sebebiyle birçok bölgede sarı ve turuncu alarm veren Meteoroloji Kurumu, halkı, ulaşımda yaşanacak aksamalara karşı uyardı.

İngiltere geneli için 40 ayrı noktada sel uyarısı yapılırken, Galler’de kara, demir ve deniz yolu ulaşımında aksamalar yaşandı.

Bazı tren ve feribot seferleri kötü hava dolayısıyla iptal edilirken, deniz kıyısındaki yollar da dev dalgalar sebebiyle kapatıldı.

Seyahat şirketleri, müşterilerine, yola çıkmadan önce firmalarla irtibata geçmeleri tavsiyesinde bulundu.

Yetkililer, hava durumu normalleşene kadar vatandaşların gerekli olmadığı sürece dışarıya çıkmaması ve seyahat etmemesi yönünde çağrı yaptı.

21/10/2017 16:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İngiltere, fırtına, alarm
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.