İngiltere'den Rusya'ya karşı 'Üçüncü Dünya Savaşı' tatbikatı

ads ads ads ads
06/12/2016

ads
İngiltere'den Rusya'ya karşı 'Üçüncü Dünya Savaşı' tatbikatı

Rusya, Kırım'da yaptığını Baltık ülkerine yaparsa ne olur? Bu sorunun cevabı İngiliz ordusunun tatbikatı ile daha da önemli bir hale geldi. Zira Bu ülkelere asker gönderme kararı alan İngiltere olası bir saldırıya karşı bir tatbikat gerçekleştirdi.

İngiltere'nin Salisbury bölgesinde olası bir Rus işgali senaryosu canlandırıldı. Tatbikatta Saldıran tarafın Rus elit birliklerinin giydiği üniformaları kullanması ve AK-72'lweri andıran sahte silahlar kullanması "İngiltere, Rus işgalinin provasını yaptı" olarak yorumlandı.

Böyle bir senaryonun gerçekleşmesinin yeni bir dünya savaşının fitilini ateşleyeceği iddiasına yer veren İngiliz basını, söz konusu tatbikatlarda aslına uygun tanklar kullanılması adına ordunun Rus tanklarına benzer Sovyet yapımı koleksiyon tanklarını kiraladığının altını çizdi.

Aynı haberde Rusya'nın en gelişmiş tanklarından biri olan T-72'lerin modernizasyonu için araç başı 20 milyon sterlin (yaklaşık 85 milyon TL) harcandığı ve Eus ordusunda bu tanklardan yüzlerce bulunduğu bilgisine de yer verildi.

Rusya'ya sınırı olan Estonya, Litvanya ve Letonya'ya asker gönderme kararı alan NATO birliklerinin çoğunluğu İngiliz askerlerinden oluşacak.

Geçtiğimiz günlerde Polonyalı mevkidaşı ile Londra'da biraraya gelen İngiltere Bşabakanı May, görüşmede Rusya'nın saldırgan tutumunu önlemeyi de ele aldıklarının altını çizmiş ve "Birleşik Krallık, Varşova'da yazın yapılan zirvede Avrupa'ya konuşlandıracak asker sayısını artırma sözü vermişti. Polonya'nın kuzeydoğusuna gelecek yıl nisan ayında 150 asker ve birkaç zırhlı araç konuşlandırma kararı aldık." açıklamasında bulunmuştu.

Rusya'nın Kırım'a yönelik askeri tutumundan sonra, bölgedeki ülkelerin askeri harcamalarında da gözle görülür artış yaşandı. 

06/12/2016 12:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ingiltere, rusya, tatbikat
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.