İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden skandal hata

ads ads ads ads
27/02/2015

ads
İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden skandal hata

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Amerikan New York Times gazetesinin Esad rejimiyle ilgili bir haberini 'Suriye yasağa rağmen varil bombaları kullandı' yazısıyla paylaşırken, uluslararası koalisyon güçlerinin bombaladığı Kobani'den bir fotoğraf kullandı. Hatayı fark eden Twitter kullanıcıları örgüte tepki gösterdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch / HRW), Twitter hesabından vahim bir hataya imza attı. Örgüt, Deraa ve Halep’te Suriye ordusunun varil bombaları kullandığını öne sürerken, bu iddiasına kanıt olarak, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin IŞİD mevzilerini bombaladığı Kobani’nin fotoğrafını kullandı.

Twitter hesabı üzerinden ABD’de yayınlanan New York Times gazetesinde yer alan “Suriye’de Esad’a bağlı güçlerin Deraa ve Halep’te varil bombalarıyla sivilleri hedef aldığı” haberini paylaşan örgüt, yayınladıkları raporda da uydu görüntüleri, fotoğraflar ve videoların bulunduğunu belirtirken, görgü tanıklarının ifadelerine de yer verdiklerini ifade etti.

Ancak bu iddiaları içeren haberi paylaştığı Twitter mesajına, Esad birliklerinin değil, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin bombaladığı Kobani’nin yıkım içindeki fotoğrafını iliştiren HRW’ye kullanıcılar tepki gösterdi.

ABD ve müttefikleri tarafından IŞİD mevzilerinin aylarca bombalandığı Kobani’yi yıkım içinde gösteren fotoğraf AFP tarafından bir dizi başka fotoğrafla birlikte 30 Ocak 2015’te servis edilmişti. Ancak HRW, sosyal medyadaki tepkilere rağmen konu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. 

27/02/2015 13:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İnsan Hakları İzleme Örgütü, kobani
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.