Intel artık Atom işlemci üretmeyecek

ads ads ads ads
02/05/2016

ads
Intel artık Atom işlemci üretmeyecek

İşlemcilerin vazgeçilmezi Intel'in adını bu cihazlarda artık görmeyeceğiz.

Intel'in 12.000 çalışanını işten çıkararak bir yeniden yapılandırma sürecine girmek üzere olduğunu birkaç hafta önce duymuştuk. Firma bu sırada "veri merkezi, nesnelerin interneti, bellek ve bağlantı işi, 2-in-1, oyun ve oyun gateway'leri gibi büyüyen segmentlere" olan yatırımlara odaklanacağını söylemişti.

Firmanın yaptığı açıklamada bir ürün grubunun adının hiç geçmemesi dikkat çekmişti. Intel'in telefonlardan neden hiç bahsetmediği, gelecekteki Atom işlemci projelerini iptal ettiği şimdi ortaya çıktı.

Intel böylece gelecek için planladığı Broxton ve SoFIA Atom işlemcilerini iptal etmiş oldu. Yaklaşık iki sene önce duyurulan, Rockchip ve Spreadtrum ortaklığıyla yürütülen SoFIA programı, giriş seviyesi telefonlar için uygun maliyetli işlemciler üretmeyi amaçlıyordu. Broxton ise Intel'in kendi geliştirdiği mobil işlemci olacak, 14nm Atom çekirdeğiyle çalışacaktı.

Intel'in adını gelecekte telefonlarda görmeyeceğiz. Apollo Lake, Pentium ve Celeron işlemcilerde varlığını sürdürecek ancak Atom markalı SoC'lere elveda demenin vakti geldi. Core i ve Core m serisi üretilmeye devam edileceğinden Intel tabletler görmeye devam edeceğiz. Firma şimdi Qualcomm'un lider olduğu 5G pazarında uzmanlaşıp geleceğin telefonlarının 5G modemlerini üretmek istiyor. 

02/05/2016 14:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: intel, intel atom, işlemci, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.