İnterpol arıyordu, KKTC'de buldu

ads ads ads ads
04/03/2015

ads
İnterpol arıyordu, KKTC'de buldu

Türkiye'de 5 ayrı cinayet davasından aranan irfan Başak'ın, 100 dolara sahte kimlik çıkarıp, 3 ay önce adaya geldiği ortaya çıktı.

Diyalog - Melin DOBRAN

Türkiye'de cinayet suçundan araııan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, 20 Kasım 2014 talihinde Gazimağusa Lünanı'ndan, sahte Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile giriş yapan İrfan Başak, 27 Şubat tarihinde aynı sahte kimlik ile Girne Turizm Limanı'ndan çıkış yaparken yakalandı. Zanlı hakkında yapılan soruşturmada Türkiye'de cinayet suçundan arandığı ve hakkında 5 ayrı cinayet dava dosyası bulunduğu ortaya çıktı. Poliste tutuklu bulunan zanlı soruşturmanın tamamlanmasının ardından dün teminat talebi ile Girne'de mahkemeye çıkarıldı.

Kimliği 100 dolara almış

Duruşmada zanlının Kasım 2014-Şubat2015 tarihleri arasında meydana gelen sahte kimlik düzenleme, tedavüle sümıe ve başkasının kimliğine bürünme suçlarından tutuklandığı belirtildi. Polis, zanlının Türkiye'den 100 dolar karşılığında almış olduğu sahte TC kimlik kartı ile 20 Kasım tarihinde Gazimağusa Limanı'ndan ülkeye giriş yaptığını, 27 Şubat 2015 tarihinde ise Girne Turizm Limanı'ndan çıkış yaparken yakalandığını söyledi. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. İddia makamı ise zanlının Türkiye'de cinayet suçundan aranan şahıs olduğunu, hakkında 5 ayrı cinayet dosyası bulunduğunu belirterek tutuklu yargılanmasını talep etti.Mahkeme zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi. 

04/03/2015 08:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: katil, zanlı, cinayet, interpol, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.