iPhone 7'den 3.5 mm kulaklık girişi kalkıyor

ads ads ads ads
01/12/2015

ads
iPhone 7'den 3.5 mm kulaklık girişi kalkıyor

Apple, daha ince bir iPhone 7 için kulaklık girişini gözden çıkarıyor. Artık kulaklığı bağlamak için yıllardır kullandığımız 3.5 mm girişi kullanmayacağız.

Apple yıllardır daha ince ve daha hafif cihazlar üretmeye olan tutkusuyla biliniyor. Japonya merkezli güvenilir bir blog olan Macotakara'nın raporuna göre şirket iPhone 7'yi daha da inceltmek için geleneksel 3.5 mm stereo kulaklık girişini ortadan kaldıracak. Bu da Apple'ın daha ince cihazlar üretebilmek adına büyük bir avantaja sahip olacağı anlamına geliyor.

Şirketin bu hamlesi, 7.3 mm kalınlıktaki iPhone 6S modeline oranla 1 mm daha ince bir cihaz üretebilmesinin önünü açmış olacak. Yani bir başka deyişle Apple, iPhone 7 ile birlikte tüketicilere şimdiye kadarki en ince iPhone'u sunabilecek.

Bunun yanı sıra Apple, Bluetooth veya Lightning konnektör üzerinden ses bağlantılarına izin vermeyi planlıyor gibi görünüyor. Bu da bir sonraki iPhone sahiplerinin eğer varsa bir Lightning adaptörü taşımasını veya yeni bir Lightning uyumlu kulaklık satın almasını gerektirecek. 

01/12/2015 09:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: iPhone 7, 3.5 mm kulaklık
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.