iPhone X, Samsung'u da vurdu

ads ads ads ads
19/02/2018

ads
iPhone X, Samsung'u da vurdu

iPhone X için parça sağlayan ve bu sayede hatırı sayılır bir gelirin sahibi olan Güney Kore merkezli Samsung, ürünün beklenen satış grafiğini yakalayamaması yüzünden ciddi bir gelir kaybına uğradı.

Teknoloji dünyasının iki dev ismi Samsung ve Apple kıyasıya bir rekabetin içinde olsalarda konu para olunca birbirini en çok destekleyen şirketlerden biri olabiliyorlar. Bu durumun son örneği Apple'ın 10'uncu yılına özel geliştirdiği ve en pahalı iPhone modeli olan iPhone X ile karşımıza çıkmıştı.

Apple'ın iPhone serisinin 10'uncu yılına özel ürettiği iPhone X kuşkusuz Apple'ın hatırı sayılır oranda gelir beklediği bir ürün. 

ABD'de 999 dolardan başlayan fiyatlar ile satılan iPhone X sadece ABD merkezli teknoloji Apple'ın değil Samsung'un da kasasını dolduruyor. Zira iPhone X'in ekranları Samsung tarafından üretliyor.

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan raporlara göre Samsung'un, 2018 yılında Apple'a 200 milyon adet iPhone X ekranı üretmesi ön görülüyordu. Bu üretimden Samsung'un kazancı 22 milyar dolar hesaplanmıştı.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. iPhone X yüksek fiyatı nedeniyle bir türlü istenilensatış rakamlarına ulaşamadı. Apple ise çareyi üretim kapasitesini düşürmekte buldu. Üretim bandını Apple için ayıran ve büyük ümitlerle yola çıkan Güney Koreli üretici, telefonun başarısız olması nedeniyle ciddi gelir kaybı yaşıyor.

The Wall Street Journal'da yer alan bir rapora göre, Samsung her iPhone X'ten 110 dolar kazanıyor.

Zira Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, Apple'ın iPhone X cihazında toplamda 110 dolar maliyeti olan bir sürü parçayı sağlayan marka. 

Samsung bu cihazlar için OLED ekran üretiyor ve bu gelirin büyük bir kısmı da buradan geliyor. 

Ancak Samsung'un iPhone X'e verdiği destek ekran ile sınırlı değil. 

Samsung iPhone X için batarya ve kapasitörler de üretiyor. 

19/02/2018 16:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: iPhone X, Samsung
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.