iPhone'daki "Dokunma Hastalığı" için Apple'dan indirim

ads ads ads ads
18/11/2016

ads
iPhone'daki "Dokunma Hastalığı" için Apple'dan indirim

Bugüne kadar çok sayıda iPhone sahibinin telefonlarında yaşadığı "Dokunma Hastalığı", Apple tarafından kabul edilmemişti. Ancak yaşanan son olayda Apple, bir kullanıcının yaşadığı bu sorunu indirimli onarmayı kabul etti. 

iPhone'ların dokunmatik ekranının ve dokunmatik kimlik tanıma özelliğinin (Touch ID) son dönemde kullanıcılara yaşattığı sorunlar, elektronik tamir blog'u iFixit tarafından "Touch Disease" (Dokunmatik Hastalık) olarak tanımlanmıştı.

Bu özelliğin anakarttaki bir sorun nedeniyle meydana geldiği iddia edilse de Apple konuyla ilgili bir açıklama yapmamıştı.

Telefonlarının dokunmatik özelliği devre dışı kalan ve özelliklerden faydalanamayan kullanıcılar ise telefonlarını ücret karşılığında onarıma göndermek zorunda kalmıştı.

Apple, bu sorunun iPhone'larını sıklıkla sert zeminlere düşüren kullanıcılarda yaşandığını belirtirken, bir tasarım hatası ya da üretim kusuru olmadığını savunuyordu.

Ancak Apple, bu sorunu yaşayan telefonları (sadece iPhone 6 Plus) 149 dolar karşılığında tamir etme kararı aldı. (Bu bedel normalde 300 dolara kadar yükselebiliyor)

Daha önceden benzer sorunlar nedeniyle tamir ya da değişim durumları varsa da aradaki farklı Apple karşılayacak.

Şu anda sadece iPhone 6 Plus'lar için geçerli olan tamir programı, benzer sorunların yaşandığı iPhone 6'ları kapsamıyor.

Apple'ın uzun süredir bilinen ve şikayet edilen bir sorun için ilk adımı 2 yıl sonra atması bir kesim tarafından olumlu karşılanırken, indirimli de olsa bir ücret karşılığında yapılacak olması tepkilere de neden oldu.

Yaşanan sorunlar nedeniyle bir hukuk firması, Kaliforniya'da bunun bir tasarım sorunu olduğu ve kullanıcıları mağdur ettiği gerekçesiyle Apple'a dava açmıştı.

18/11/2016 14:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: iphone 7, iphone 7 plus, apple
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.