iPhone'ları kilitleyen mesaj

ads ads ads ads
27/05/2015

ads
iPhone'ları kilitleyen mesaj

 Gönderilen tek satırlık bir kısa mesajla iPhone’ların kilitlenip yeniden başlamasına neden olan bir hata tespit edildi. Kullanıcılar birbirlerine şaka yapmak için bu kısa mesajı göndermeye başladı.

iOS 6 işletim sistemine sahip telefonlarda görülen sorun, kısa mesaj uygulamasının kilitlenmesine ve kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor. Arap alfabesinden harfler içeren "لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ 冗" bu tek satırlık mesaj gönderildiğinde, mesajı alan telefon kapanıp yeniden başlıyor.

Apple çözüm bulamadı

Sorunun, kısa mesajı bildirimlerde gösterirken yaşandığı tahmin ediliyor. Karakterleri göstermeye çalışan sistem kararsız hale geliyor ve kendini yeniden başlatıyor.

Kullanıcıların rapor ettiği sorundan haberdar olan Apple firması kalıcı bir çözüm arıyor. Bu esnada kullanıcılar da kendi geçici çözümlerini buldu.

Geçici çözümler

Mesajı alan telefonun sahibi, gönderilen mesajı yanıtlayabilirse sorun çözülüyor. Ancak uygulama yanıt vermediği için dolaylı bir çözüm gerekiyor. Bunun yollarından birisi sesli asistan Siri’ye SMS yazdırmak. Diğer yöntem ise ‘Paylaş’ butonuyla SMS göndermek.

Kaynak: Independent, Twitter, Reddit

27/05/2015 14:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: iphone
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.