'Iraklı güçler savaşma isteği göstermedi'

ads ads ads ads
25/05/2015

ads
'Iraklı güçler savaşma isteği göstermedi'



ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Irak'ın Ramadi kentinin DAEŞ'in kontrolüne geçmesinde Iraklı güvenlik güçlerinin "savaşma isteği" göstermemesinin önemli rol oynadığını söyledi.

Carter, CNN'e verdiği mülakatta, "Görünüşe bakılırsa olan şu: Iraklı güçler savaşma yönünde hiçbir isteklilik göstermedi" ifadesini kullandı.

Iraklı güçlerin DAEŞ militanlarından sayıca az olmadığını, hatta tam tersine sayılarının çok daha fazla olduğunu belirten Carter, "Ancak yine de savaşmadılar, bölgeden çekildiler ve bu durum bana ve bence birçoğumuza şu mesajı veriyor: Iraklıların DAEŞ'le savaşma ve kendilerini savunma isteği konusunda sorun yaşıyoruz" dedi

Carter, "(Iraklı güçlere) Onlara eğitim, ekipman sağlayabiliriz ancak haliyle savaşma isteğini biz veremeyiz. Ancak onlara eğitim, ekipman ve destek sağlar ve biraz zaman tanırsak, öyle umuyorum ki kendilerinde savaşma isteği geliştirirler, çünkü ancak onların savaşması halinde DAEŞ yenilgiye uğratılabilir" diye konuştu.

ABD ve koalisyon güçlerinin devam eden hava operasyonlarının etkili olduğunu, ancak ne bu hava operasyonları ne de ABD'nin herhangi bir eyleminin, "Iraklı güçlerin savaşma isteğinin yerini tutabileceğini" kaydeden Carter, "Eğer Iraklı güçlerine sağlamakta olduğumuz desteğin türlerini değiştirme ihtiyacı duyduğumuz bir zaman gelirse, gerekli tavsiyeleri yaparız, ancak Ramadi'de olan şey, Iraklı güçlerin savaşmamasıydı" dedi. 

25/05/2015 08:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ashton Carter, ırak, daeş, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.