İranlılar polisi de soymuş

ads ads ads ads
20/10/2016

ads
İranlılar polisi de soymuş

Lefkoşa’da Temmuz ayında Lal Kuyumculuk’u, Eylül ayında ise Erdinç Kuyumculuk’u ve Altınbaş Kuyumculuk’u soyan hırsızların mahkeme emri ile tutuklu bulundukları hücreden firar etmesinin ardından tutuklanan 4 zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Devrim DEMİR - Havadis

Polis, zanlıların Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde bulunan karakolun 9 numaralı hücreden kaçtığını, yanlarında giderken ise polise ait 5 battaniyeyi de çaldıklarını açıkladı.

Zanlılar aleyhinde soruşturmanın tamamlandığını ifade eden polis, dosyalarının hazırlanabilmesi için uzun bir süreye ihtiyaç olduğunu söyleyerek, zanlıların cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, tutuklu bulunan 4 zanlının firari olarak askeri bölgeyi ihlal ettiklerini anımsattı.

Reynar, zanlıların Güney Kıbrıs Rum polisi tarafından KKTC’ye teslim edildikleri hususunda mahkemenin bilgisi olduğunu ifade ederek, yargılanacakları güne kadar 3 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmelerine karar verdi.

Battaniyelerle kaçtılar

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Redif zanlıların “Dükkân Açma”, “Sirkat” ve “Kasti Hasar” suçlarından 29 Eylül’de tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru Hüseyin Redif, İran uyruklu Majid Emami, Mansour Rajabi, Arash Nourbakhsh ve Said Rohani’nin mahkeme emri ile tutuklu bulundukları hücrelerden 17 Ekim tarihinde saat 04.30 raddelerinde 9 numaralı hücrenin kuzeye bakan havalandırma penceresini kırarak kaçtıklarını söyledi.

Redif, zanlıların kaçarken polise ait hücrelerde bulunan 5 adet battaniyeyi de çaldıklarını ifade etti.

Polis: Firarileri Birleşmiş Milletler tespit etti

Soruşturmayı yürüten polis memuru, zanlıların aynı gün makarna fabrikasının arazisinde Güney’e geçmek isterken Birleşmiş Milletler tarafından tespit edildiklerini belirtti.

Redif, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, dosyanın hazırlanması için uzun bir tutukluluk süresi talebinde bulundu. Soruşturmanın büyük bir titizlikle devam ettiğine dikkati çeken Hüseyin Redif, zanlı Saeid Rohani ve Majid Emami’nin işledikleri suçu itiraf ettiklerini ve gönüllü ifade verdiklerini kaydetti. 

20/10/2016 09:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: polis, iran, zanlı, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.