IŞİD liderleri Tikrit'ten çekiliyor

ads ads ads ads
03/03/2015

ads
IŞİD liderleri Tikrit'ten çekiliyor

Terör örgütü IŞİD liderlerinin Irak ordusunun operasyonunun ardından Tikrit'ten çekilmeye başladığı belirtildi.

Devrik lider Saddam Hüseyin'in memleketi Tikrit'in ele geçirilmesi için operasyon başlatan Irak ordusundan bir komutan, IŞİD liderlerinin kenti terk etmeye başladığını söyledi.

Press TV'nin haberine göre, Irak güçleri kentin kuzeyinde kalan Kadisiye semtinin bazı bölümlerini geri almayı başardı. IŞİD militanlarıyla çatışan ordudan en az 16 asker hayatını kaybetti, 30 asker de yaralandı.

HENÜZ KENTE GİREMEDİ

Lübnan merkezli gazete el Ahbar'a konuşan Selahaddin Valisi Reyd el Ceburi Tikrit'e pek çok cepheden yaklaşmaya çalışan ordunun henüz kente giremediğini aktardı ve "Ordumuz kuzey batı ve güneyden sorunsuz şekilde ilerledi. Tikrit'e 2 km mesafedeki polis akademisi binasının denetimi de ele geçirildi" dedi.

54 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Selahaddin ilinin kurtarılması için başlatılan operasyonlar kapsamında Samerra’nın kuzeyindeki Aşairu’l Bediri ve Akkar bölgeleriyle Tariş ve Arab Al- Butuni adlı köylerin IŞİD’den temizlendiği, çatışmalarda 54 teröristin öldürüldüğü 125’inin de yakalandığı bildirildi.

Irak ordusu ve gönüllü halk güçlerinin operasyona başlamasından sonra IŞİD militanlarından yoğun bir kaçış başladığı bildirilirken çok sayıda IŞİD liderinin de öldürüldüğü açıklandı. Öldürülen IŞİD liderleri arasında örgütün el-Alem nahiyesi emiri Hamid Seb’i Tıkriti ve Elbu Uceyl Emiri Ebu Abid es-Suudi’nin de bulunduğu bildiriliyor. Selahaddin ili Güvenlik Komitesi Başkanı Casim Cebbare, birçok IŞİD liderinin Tıkrit’ten Kerkük’ün güneyindeki Havice’ye kaçtığını söyledi.

BOMBARDIMANDAN SONRA KAÇTILAR

Cebbare, “IŞİD’liler mevzilendikleri yerlerin Irak uçakları tarafından bombalanması üzerine toplu şekilde mevzilerini terk ederek Havice ve Selahaddin’in kuzeyindeki Şerkat’e doğru kaçtılar” dedi.

El Meyadin televizyonu da Selahaddin operasyonu ile ilgili haberinde IŞİD’i destekleyen aşiret üyelerinden 125 kişi ile 14 Suudi vatandaşı IŞİD militanının güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi. 

03/03/2015 15:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ışid, tikrit, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.