IŞİD Okullara Da Uzandı!

ads ads ads ads
29/08/2014

ads
IŞİD Okullara Da Uzandı!

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün, Suriye'de kontrolü sağladığı bölgelerde eğitim kurumlarında müzik, tarih ve din kültürü gibi bazı dersleri yasakladığı bildirildi.

Sosyal paylaşım sitelerinde yayımlanan IŞİD'e bağlı "Eğitim Kurulu'nun çıkardığı genelgede", Esad rejiminin eğitim müfredatında yer alan müzik, tarih ve din kültürü derslerinin yanı sıra uygunsuz gördüğü bazı kavramları değiştirerek programdan çıkardığı belirtildi.

Suriye ulusal marşının her yerden kaldırılacağı ifade edilen genelgede, Suriye Arap Cumhuriyeti tabirinin "Ed-Devletu'l İslamiyye (İslam Devleti)" olarak değiştirildiği aktarıldı.

Ulusalcılık ve ırkçılık anlayışının terk edildiği ve aidiyetin sadece İslam dinine verildiği belirtilen genelgede, matematik alanında faizin meşru gösterilmesine yol açacak örneklere izin verilmeyeceği kaydedildi.

Darwin teorisiyle ilgili olan veya yaratılışı inkâr eden her türlü bilimsel bilginin silineceği bildirilen genelgede, müfredattan çıkarılan dersler şöyle sıralandı:

"Sanat ve müzik eğitimi, ulusal eğitim, sosyal bilgiler, tarih, güzel sanatlar, beden eğitimi, felsefe, sosyoloji, psikoloji, din kültürü dersleri." 

29/08/2014 09:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ışid, müzik, tarih, din dersleri, yasak, haber dünya
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.