IŞİD’e giden yollardan birisi Kıbrıs’tan geçiyor

ads ads ads ads
01/03/2015

ads
IŞİD’e giden yollardan birisi Kıbrıs’tan geçiyor

Wall Street Journal, Avrupa’daki cihatçıların IŞİD’e katılmak için kullandığı yollarla ilgili haber yayınladı.Irak İslam Şam Devleti’ne (IŞİD) katılmak isteyen Avrupa Birliği (AB) vatandaşı cihatçıların Suriye ve Irak’a gitmek için kullandığı yollardan birinin Kıbrıs olduğu iddia edildi.

Kıbrıs Gazetesi - Osman Kalfaoğlu

Irak İslam Şam Devleti’ne (IŞİD) katılmak isteyen Avrupa Birliği (AB) vatandaşı cihatçıların Suriye ve Irak’a gitmek için kullandığı yollardan birinin Kıbrıs olduğu iddia edildi.

Amerika merkezli, uluslararası yayın yapan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin internet sitesinde yayınlanan habere göre, “274 kilometrelik Türkiye-Bulgaristan sınırı” ile “Kıbrıs adası” AB’nin bu konudaki iki zayıf noktasını oluşturuyor.

Kıbrıs Rum güvenlik kaynaklarına dayandırılarak verilen bilgilere göre, AB vatandaşı cihatçılar, Larnaka’ya uçtuktan sonra sınır kapılarından birini kullanarak, adanın güneyinden kuzeyine geçip, buradan deniz yoluyla Türkiye’ye gidiyor. Cihatçılar, Türkiye’den de IŞİD’e katılmak için Irak ve Suriye’ye geçiyor. İddiaya göre Rum güvenlik kaynakları bu yolu takip eden 12 kişiyi aşkın cihatçı tespit etti.

Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanlığı Güvenlik Politikası Direktörü Elena Rafti, WSJ’a yaptığı açıklamada, tespit etmesi zor olan cihatçı profilinin genelde yalnız gezen, kendi başına herhangi bir gruptan bağımsız olarak aşırı inançları benimseyenler olduğunu söyledi.

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN 

01/03/2015 08:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ışid, kıbrıs, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.