İsrail bayramda da saldırılarını sürdürüyor

ads ads ads ads
28/07/2014

ads
İsrail bayramda da saldırılarını sürdürüyor

İsrail ordusunun, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde 3 noktaya saldırı düzenlediği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail tankları, sabah vakitlerinde Gazze Şeridi'nin doğu bölgelerindeki Han Yunus, Beyt Hanun kentleriyle Cebaliye beldesinde bazı noktalara saldırıda bulundu.

Filistin Sağlık Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, söz konusu saldırıda şimdiye kadar ölen ve yaralanan olmadı.

"İsrail ateşkesi hala kabul etmedi"

Öte yandan, Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Ramazan Bayramı münasebetiyle önerilen ateşkesi hala kabul etmediğini belirtti.

Zuhri, İsrail'in bayrama rağmen ateşkese yanaşmamasını eleştirerek, "İsrail, bu tutumuyla, Müslümanların dini değerleri ve ibadetlerini hafife alıyor. İşgal güçleri, bu tırmanışın ve Müslümanların ibadetlerini hiçe saymasının sorumluluğunu üstlenecektir" ifadelerini kullandı.

"Yaklaşık 100 İsrail askeri öldürüldü"

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 100'e yakın İsrail askerinin öldürüldüğü, yüzlercesinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, "Ölen İsrail askerlerinin 91'den fazla olduğu, bu rakamın sadece direnişcilerle İsrail askerlerinin göğüs göğüse /yüz yüze girdikleri çatışmalarda direnişciler tarafından tesbit edilen rakam" olduğu ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusu tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı günden bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısının 42'ye yükseldiği kaydedilmişti.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail’in genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda şu ana kadar bin 35 Filistinli öldü, 6 binden fazla kişi yaralandı. 

28/07/2014 11:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: israil, bayram, saldırı
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.