İsrail Gazze'ye Yeni Saldırı Başlattı

ads ads ads ads
31/07/2014

ads
İsrail Gazze'ye Yeni Saldırı Başlattı

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere ait yerleşim birimleri, tarım arazileri ve bir camiyi hedef aldığı saldırılarda yaralananların olduğu bildirildi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere ait yerleşim birimleri, tarım arazileri ve bir camiyi hedef aldığı saldırılarda yaralananların olduğu bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'nin doğu sınırında konuşlanan topçu birliklerinin Gazze, Deyru'l Belah, Han Yunus, Cibalya ve Beytu Lahya'daki yerleşim birimlerini ve tarım arazilerini hedef aldığını belirtti.

Kudra, İsrail topçu birliklerinin, Filistinli sığınmacıların bulunduğu UNRWA'ya bağlı okulun yanındaki camiyi bombaladığını belirtti. Kudra, saldırıda çoğunluğu okula sığınan kadın ve çocuklardan oluşan 15 kişinin yaralandığını kaydetti.

Görgü tanıkları, saldırı nedeniyle Filistinli ailelerin sığındığı okulun da hasar gördüğünü söyledi.

Görgü tanıkları da İsrail savaş uçakları ve topçu birliklerinin, saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin doğusundaki bölgeler ile güneyde yer alan Han Yunus, Cibalya ve kuzeyde Beyt Hanun'daki yerleşim birimleri ve tarım arazilerini bombaladığını ifade etti.

Tanıklar, savaş uçaklarının ayrıca Tel el-Heva semtindeki "Hamza Camisi"ni de bombaladığını ancak saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını dile getirdi.

Bu arada, hastanede tedavi gören 2 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Böylece, BM kararlarına daha önce defalarca uymayan İsrail'in, Gazze'ye 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı bin 363'e yükseldi, 7 bin 600'den fazla kişi yaralandı.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Gazze Şube Başkanı Rami Abduh, İsrail'in bayram boyunca Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 9'u tamamen, 13'ü ise kısmen 22 caminin yıkıldığını açıklamıştı. 

Kaynak: AA

31/07/2014 08:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: israil, gazze, filistin
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.