İsrail'e Protestolar Sürüyor

ads ads ads ads
27/07/2014

ads
İsrail'e Protestolar Sürüyor

İSRAİL’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 985’e yükselirken protestolar dünya çapında devam ediyor. Önceki gün Ramazan ayının son cuması, Filistin’e destek grupları tarafından ‘İsrail’e Öfke Cuması’ olarak ilan edilmişti.

Tayland’dan İran’a, ABD’den İngiltere’ye, İspanya’dan Güney Kore’ye dünya, İsrail’i protesto eylemlerine şahit oldu. ABD’nin New York kentinde ise önceki gün Times Meydanı’nda toplanan 5 binden fazla kişi, İsrail ile Gazze’de yaşananlara seyirci kalan ülkeleri ve uluslararası kuruluşları kınadı. Filistin atkılarıyla yürüyen aralarında Yahudilerin de olduğu eylemde göstericiler, Filistin bayrakları ile ‘Özgür Filistin’, ‘İşgal suçtur’, ‘Filistin çok yaşa’ ve ‘Çocuklarımızı öldürmeyi bırakın’ yazılı dövizler taşıdı.

Times Meydanı’ndaki 3 bloğu dolduran göstericiler daha sonra Birleşmiş Milletler (BM) Merkezi yakınlarındaki İsrail’in BM Daimi Temsilciliği önüne kadar yürüdü. Dün ise Avustralya’nın Melbourne kentinde yağışlı havaya rağmen toplanan yaklaşık 10 bin kişi, İsrail’in saldırılarına sessiz kalan Avustralya Başbakanı Tony Abbott aleyhine slogan attı. Eyleme çok sayıda Türk de katıldı. Fransa’nın başkenti Paris’te de Kapitalizm Karşıtı Parti’nin temsilcisi Olivier Besancenot, valiliğin kamu güvenliğini gerekçe göstererek eylem yasağı getirmesine “Filistin halkı ile dayanışma göstermek bir sorumluluk. Gösteri hakkımız elimizden alınamaz” dedi. Danıştay Mahkemesi ise Paris’te gerçekleştirilmesi planan Filistin yanlısı gösterinin yasaklanma kararını onadı.



 

27/07/2014 11:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: israil, gazze, protesto, abd, filistin, haber
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.