İsrail'in kararttığı Gazze'yi Türk gemileri aydınlatacak

ads ads ads ads
20/08/2014

ads
İsrail'in kararttığı Gazze'yi Türk gemileri aydınlatacak

İsrail'in saldırıları sonucu altyapısı büyük zarar gören Filistin'e Türkiye’den destek. Filistin’in elektrik sorununu çözmek için 100 MW'lık yüzer geminin özel sektör tarafından gönderilmesi planlanıyor.

İsrail'in saldırıları sırasında altyapı ve binaların yanı sıra elektrik tesisleri ve iletim hatları çalışamaz hale gelen Filistin’e Türkiye yardım elini uzatacak. İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasının enerji sektörünü olumsuz etkilediğini kaydeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız şöyle konuştu:

ROTA BALIKÇI LİMANI

"Gazze'de yaşlılar, hastalar var. Bunlar İslami konular değil, aynı zamanda insani konular. İsrail'in ablukasını, enerji sektörüyle alakalı ambargosunu askıya alması lazım. Kısa vadede gerekli izinlerin oluşmasıyla 100 megavatlık yüzer bir santralin, geminin oraya özel sektör aracılığıyla ulaştırılması ve Gazze'de bir balıkçı limanında demirleyerek enerji üretilip verilmesini amaçlıyoruz” dedi. Yıldız, geminin faaliyete geçebilmesi için Gazze limanındaki şartların düzeltilmesi gerektiğini ve bunun da 1-1.5 ay alabileceğini belirtti. Filistin Enerji Bakanı Omer Kıttaneh’i kabul eden Yıldız, Gazze'ye 100 megavatlık yüzer santral gönderilmesi konusunda İsrail tarafının tavrının ne olacağının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

220 BİN TON YAKIT GEREK

"Gazze’nin yıllık 220 bin ton yakıt ihtiyacı var. Bu insani bir durumdur. Burada hastaların, yaşlıların, kadınların düşünülmesi lazım. Alaska’daki fok balıklarına gösterdiğimiz hassasiyetin, üzülerek söylüyorum, onda birini burada gösterirsek bu işi yapmış oluruz. Bunun da olumlu karşılanacağına inanıyorum."

TÜM ŞEHRE ENERJİ VERİYOR

YILDIZ'IN açıkladığı elektrik dağıtım işini Karadeniz Holding’in enerji gemisi Powership Projesi gerçekleştirecek. Konu hakkında bilgi veren Karkey Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karadeniz, “Gerekli izinler ve sözleşmeler yapıldıktan sonra gemilerimiz Filistin’e gidecek” dedi. Powershipler, acil elektrik ihtiyacı olan ülkelere hızlı çözüm olarak, güvenilir ve ekonomik elektrik sağlıyor. Hem sıvı yakıtlarla hem de doğalgazla elektrik üretebilen enerji gemileri, ülkelerin elektrik şebekesine yüksek gerilim seviyesinden bağlanarak, gittikleri ülkenin her köşesinde elektrik ihtiyacını gidermesini sağlıyor. 

20/08/2014 08:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: israil, gazze, haber
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.