İsrail'in yasak silahlar kullandığı iddiası

ads ads ads ads
22/07/2014

ads
İsrail'in yasak silahlar kullandığı iddiası

İsrail'in Gazze saldırılarının 16'ıncı gününde ölü sayısı 583'e yükselirken, yaralı sayısı da 3640 olarak açıklandı. Gazzeli doktorlar ve yetkililer, İsrail'in saldırılarında fosfor ve çivi bombası kullandığını iddia etti.

İsrail’in Gazze saldırılarında ölü sayısı 583’e yükselirken Gazzeli yetkililer ve doktorlar korkunç bir iddiada bulundu. Yetkililer, İsrail’in yasak silahlar olan fosfor ve çivi bombası kullandığını iddia etti.

Al Jazeera’nin kaynaklarına göre, İsrail ordusu Tuffah, Şecaiyye ve Zeytun kentlerine fosfor bombasıyla saldırıyor. Kimyasal silahlara karşı ilaçlarının olmadığını vurgulayan doktorlar, sağlık ekiplerinin birçok bölgeye ulaşamadığını belirtti. İsrail’in 2009 ve 2012’deki saldırılarında da fosfor bombası kullandığı biliniyor.

ÇİVİ BOMBASI İDDİASI

Yasak silahların kullanımına ilişkin bir diğer iddia ise çivi bombası hakkında. Cenevre Anlaşması’na göre yasak olan bomba, her biri 3 cm uzunluğunda 5 bin çivi yayıyor. Filistin İnsan Hakları Merkezi’nin açıklamalarına göre, çivi bombası Han Yunus’un doğusunda altı kez kullanıldı.

İsrail ordusu ise iddiaları reddetti. Yoğun eleştiriler üzerine açıklama yapan ordu sözcüsü, “İsrail ordusu yalnızca uluslararası hukuk altında kullanımı meşru olan silahları kullanıyor” ifadelerini kullandı. İsrail, çivi bombasını daha önce Gazze ve Lübnan’da kullanmıştı.

154 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Eşref el-Kudra, hayatını kaybedenlerden 154’ünün çocuk, 58’inin kadın ve 28’inin yaşlı olduğunu açıkladı. (Guardian/Al Jazeera) 

22/07/2014 12:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: israil, çivi bombası, yasak silahlar, dünya haber
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.