İstanbul'da DAEŞ okulu

ads ads ads ads
11/02/2017

ads
İstanbul'da DAEŞ okulu

DAEŞ terör örgütünün İstanbul Sultanbeyli'deki bir dernekte okul açtığı ortaya çıktı. Savcılığın hazırladığı iddianamenin içinde, ders notlarının yanısıra, çocukların DAEŞ bayrağı önünde silahla çekilmiş fotoğrafları var.

DAEŞ terör örgütünün İstanbul Sultanbeyli'de okul açtığı ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin çocuklarına dernek görünümündeki yerde dersler verildiği belirlendi.

Terörle mücadele şubesi ekiplerinin elde ettiği fotoğraflar ve bilgiler savcılığın DAEŞ iddianamesine girdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı DAEŞ iddianamesinde 35 şüpheli yer alıyor. Bu şüpheliler arasındaki Selim S.'nin TBMM'de eylem için keşif yaptığı ortaya çıkmıştı. Selim S.nin Meclis bahçesinde çekilen fotoğrafları iddianameye girmişti.

Aynı iddianamede örgütün açtığı okullarla ilgili dikkat çekici ayrıntılar var. Çocukların beyinlerinin yıkandığı Sultanbeyli'deki derneğe 'Sübyan Okulu' adı verildiği belirlendi.

Polis şüphelilerin evlerinde yaptığı aramalarda bu okulda çekilmiş fotoğraflar ve ders notlarının yer aldığı bir harddisk buldu. O notlarda 23 Nisan gibi resmi bayramları kutlamanın haram olduğu yazıyordu. Atatürk ilke ve inkılaplarının, mahkemelerin, askerliğin reddedilmesi gerektiği ifadeleri vardı. Aynı dernekte çocukların DAEŞ bayrağı önünde silahla çekilmiş fotoğraflarını da buldu.

Ayrıca örgüt üyelerinin kendi aralarında cep telefonu mesajlaşmaları da ele geçirildi. Mesajlarda eylem çağrısı ve silahlanma çağrısı yapıldığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında 35 şüpheliden 28'i tutuklanmıştı. 

11/02/2017 10:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İstanbul, DAEŞ, okul
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.