İşte bahar mevsiminde çocuklarda sık görülen hastalıklar

ads ads ads ads
25/03/2017

ads
İşte bahar mevsiminde çocuklarda sık görülen hastalıklar

Doç. Dr. Kudret Çağlar ve Dr. Suphi Hüdaoğlu, bahar mevsiminde çocuklarda sık görülen ve dikkat edilmesi gereken hastalıkları açıkladı

Doç. Dr. Kudret Çağlar, bahar aylarında beta hastalığının yaygın olduğunu ifade ederek, betanın mikrobik bir hastalık olduğunu, doğru tedavi edilmesinin şart olduğunu kaydetti. Çağlar, beta hastalığının ateşli olduğu kadar bazen sadece baş ağrısı, kas ağrısı gibi belirtilerle de kendini gösterdiğine dikkat çekti.



Çağlar, geçtiğimiz hafta ilk kez 6 yaşında bir çocukta görüldüğü tespit edilen Tularemi vakasını hatırlatarak, hastalığın kemirgenlerden geçtiğini ve ailelerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yaptı.



Dr. Suphi Hüdaoğlu, son günlerde Ada üzerinde bulunan toz bulutlarının çocuklarda burun akıntısı, öksürük, ateş gibi belirtiler gösterdiğine dikkat çekerek, az da olsa ishal ve kusmanın görülmekte olduğunu söyledi.





YeniBakış/Deniz ABİDİN




Dr. Suphi Hüdaoğlu, son günlerde çocuklarda Afrika ya da Arabistan’dan gelen toz bulutlarının burun akıntısı, öksürük, ateş gibi belirtiler gösterdiğine dikkat çekerek, az da olsa ishal ve kusmanın görülmekte olduğunu söyledi. Hüdaoğlu, bunun sebebinin ülkede ağacın az olmasından dolayı toz bulutunu tutamadığını ifade ederek ailelerin meteoroloji dairesinin toz bulut uyarısını duyduklarında çocukları çok fazla dış ortama çıkarmamaya özen göstermelerini istedi. Hüdaoğlu, ev ortamında ise çocukların bulundukları odayı çocuk odada olmadığı bir sırada havalandırıp bir süre geçtikten sonra odanın kullanılmasının doğru olacağını belirtti. Hüdaoğlu, bunun ötesinde toplum olarak ağaçlandırma seferberliği yapılması gerektiğini söyleyerek, toz bulutlarının çok ciddi sıkıntı yaratmakta olduğunu kaydetti.



Dr. Hüdaoğlu: “Toz bulutu enfeksiyona yol açabilir”

Hüdaoğlu, şöyle devam etti, “Toz zerreciklerinin burundan solunum yoluna geçmemesi için tepki sonucu savunma mekanizması olarak burun akıntısına yol açıyor. Aşırı yanıt vermesi durumunda ise alerjik vakalara yol açıyor veya içindeki mikrop hastalığa sebep olduğunda enfeksiyona yol açıyor. Birçok rahatsızlığı iç içe yaşıyor. Bu dönemde en çok bu tarz vakaları görüyoruz”



Dr. Çağlar: Bahar aylarında çocuklarda beta çok sık görülüyor

Dr. Kudret Çağlar, bahar mevsiminde alerjik vakaların arttığını belirterek, alerjik yapısı olan çocukların uzmanlar tarafından testleri yapılarak tedavilerinin planlı bir şekilde yapıldığını söyledi. Çağlar, “Her burun akıntısı olan çocuk alerji değildir” diyerek, her öksürüğü olan çocuğun da alerji olmadığını kaydetti. Çağlar, alerji olup olmadığı anlaşılmadan gereksiz yere ilaç kullanılmaması gerektiğinin altını çizerek, bahar mevsiminde soğuk algınlıklarının hala devam ettiğini söyledi. Çağlar, bu dönem beta hastalığının yaygın olduğunu ifade ederek, betanın mikrobik bir hastalık olduğunu kaydetti. Çağlar, beta hastalığının ateşli olduğu kadar bazen sadece baş ağrısı, kas ağrısı gibi belirtilerle de kendini belli ettiğini söyledi.

Çağlar, beta hastalığının romatizma yapan bir mikrop olduğunu belirterek, doğru tedavi edilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız... 

25/03/2017 10:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Suphi Hüdaoğlu, Kudret Çağlar, beta, hastalık,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.