İşte Bakanlar Kurulu Kararları

ads ads ads ads
27/06/2016

ads
İşte Bakanlar Kurulu Kararları

Bakanlar Kurulu’nun aldığı çeşitli konulardaki kararlar da Resmi Gazete’de yer aldı.

Ülke turizminin geliştirilmesi ve tanıtımı amacıyla Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından çeşitli turizm şirketlerine üç farklı kararla 51 bin 683 Euro, 86 bin 57 Euro ve 3 bin 712 Euro tutarlarında katkı verilmesi kararlaştırıldı. Söz konusu teşvikler, turizm şirketlerinin ülkeye getirdiği turistler için verildi.

Bakanlar Kurulu ayrıca tanıtma, enformasyon ve tören giderlerine katkı projesi kaleminden harcama yapılabilmesi için Dışişleri Bakanlığı’nı yetkili kıldı.

REKOR DENEMESİ İÇİN 33 BİN TL YARDIM

Bakanlar Kurulu, Guinness Rekorlar Kitabına girme çalışmaları çerçevesinde dünya rekortmeni Cem Karabay tarafından 14-20 Temmuz’da gerçekleştirilecek “en uzun süre denizde yaşam dünya rekoru” denemesi için Guinness hakemlerinin görevlendirilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan 33 bin TL’nin Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu’na avans olarak verilmesine karar verdi.

Geçitkale köyüne karakol binası yapılması amacıyla arazi ayrıldı.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’ndan (TEPAV) hizmet alımı için geçen yıl mart ayında 120 bin TL olarak ayrılan ödenek, Bakanlar Kurulu’nun 16 Haziran tarihli toplantısında 123 bin 500 TL olarak değiştirildi.

Bafra Turizm Yatırım Bölgesi’ndeki bir parsel, 49 yıllığına MarinemTurizm Ltd.’e kiralandı.

Süt sektöründe yaşanan sıkıntılar ve süt fazlalığına çözüm bulmak amacıyla bir kısım sütün devlet tarafından satın alınarak ihtiyaçlı kişi ve ailelere dağıtılması kapsamında Koop-Süt’ten 100 bin paket 1 litrelik ambalajlı sütün 2.3 TL’den alınmasıyla ilgili karara göre, bu amaçla gerekli 230 bin TL, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’nın “hane halkına yapılan diğer transferler” kaleminden karşılanacak.

HASTANELERİN TEMİZLİK GİDERİ

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Gazimağusa Devlet Hastanesi, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi, Cengiz Topel Hastanesi ve Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’nin temizlik, bakım ve ilaçlama giderleri ödendi.

Merkezi İhale Komisyonu’nun kararıyla ihaleyi kazanan firmalara 21 Nisan ve 1 Haziran’da hak edişlerinin ödenmesi için karar alındı. Buna göre 2’şer kez aynı rakam olmak üzere Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi için Akçın Temizlik Ltd.’e 351 bin 480 TL; Gazimağusa Devlet Hastanesi için Çalıkuşu Trading Ltd.’e 91 bin 2 TL; Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi için Erova İnşaat Taahhüt Ltd.’e 39 bin 324 TL; Girne Dr. Akçiçek Hastanesi için Akçın Temizlik Ltd.’e 46 bin 110 TL; Cengiz Topel Hastanesi için Akçın Temizlik Ltd.’e 32 bin 480 TL ve Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi için Medipest Medikal Ltd.’e 26 bin 332 TL ödendi.Ayrıca Devlet Laboratuvarı’nın temizliği için de Öztürk Çalıkuşu Ltd.’e 1-20 Nisan dönemi için 12 bin 180 TL verildi.

ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE YENİ ASKERİ ATAŞE

KKTC Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşeliği’ne İkmal Binbaşı Servet Kaya’nın atanmasına karar verildi.

Kaya’nın ataması, halen bu görevi sürdüren Piyade Yüzbaşı Mehmet Uyguroğlu’nun görev süresinin dolup merkeze döneceği 2 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak.

YÜKSEK SEÇİM KURULU VE İLÇE SEÇİM KURULLARI YENİDEN OLUŞTURULDU

Yüksek Seçim Kurulu ve İlçe Seçim Kurulları yeniden oluşturuldu.

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik başkanlığındaki Yüksek Seçim Kurulu’nda, Yüksek Mahkeme Yargıçları Ahmet Kalkan, Mehmet Türker, Gülden Çiftçioğlu, Tajnu Öncül asli üyeler; Bertan Özerdağ ile Beril Çağdal ise yedek üyeler olarak görev yapacak.

İlçe Seçim Kurulları ise şu isimlerden oluşuyor:

Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu: Talat Usar (başkan), Fadıl Aksun, Musa Avcıoğlu (asli üyeler), Vedia Berkut Barkın (yedek üye)

Gazimağusaİlçe Seçim Kurulu: Bahar Saner (başkan), Füsun Cemaller, Ayşen Toroslu (asli üyeler), Hasan Dağlı (yedek üye)

Girne İlçe Seçim Kurulu: Fatma Şenol Bedevi (başkan), Nüvit Gazi Hacı, TacanReynar (asli üyeler), Mesut Mesutoğlu (yedek üye)

Güzelyurt İlçe Seçim Kurulu: İlker Sertbay (başkan), Pınar Beyoğlu, Meltem Dündar (asli üyeler), Zehra Yalkut Bilgeç (yedek üye)

İskele İlçe Seçim Kurulu: Düriye Elkıran (başkan), Banu Soyer, Mine Güçlüer (asli üyeler), Umut İnan (yedek üye)

YETENEKLİ ÇOCUKLARA KATKI

Müzikte yetenekli gençler Eser Emin Öktem ile Görsev Tepe’nin “Güzel Sanatlarda Olağanüstü Yetenekli Çocukların Devlet Tarafından Yetiştirilmesi Yasası”nda belirtilen haklardan yararlanması için Bakanlar Kurulu’nca kararlar üretildi.

Söz konusu gençlerin eğitim ve ulaşım masrafları karşılandı.

YENİ HASTANELER İÇİN PARSEL

Yeni bir devlet hastanesi ve ruh sağlığı hastanesi yapılması için Bakanlar Kurulu’nca alınan karar da Resmi Gazete’de yayımlandı. Lefkoşa’nın Kızılbaş bölgesinde ayrılan parsel, iki hastanenin yapımı için Sağlık Bakanlığı kontrol ve yönetimine verildi.

MÜZELERİN MESAİ SAATLERİ DIŞINDA VE HAFTA SONLARI DA AÇIK KALABİLMESİ İÇİN 100 BİN TL

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne bağlı müze ve ören yerlerinin mesai saatleri dışında ve hafta sonları da açık kalabilmesi için Kıbrıs Türk Rehberler Birliği ile 3 aylık protokol imzalandı. Bu amaçla gerekli 100 bin TL de Turizm ve Çevre Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Sağlık Bakanlığı ile YDÜ Hastanesi arasında “PET CT Tetkiki ile İlgili İşbirliği Protokolü” imzalandı. Devlet hastanelerinde yapılamayan kanser hastalarının PET CT tetkiklerinin gideri, Sağlık Bakanlığı’nca karşılanacak

 

27/06/2016 16:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bakanlar kurulu, özgürgün
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.