İşte BMW'nin çıkardığı geleceğin motosikleti

BMW Motorrad Concept Link, hem tasarım hem de sürücüsüyle kurduğu bağlantıyla şirketin gelecek vizyonuna dair fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

ads ads ads ads
29/05/2017

ads
İşte BMW'nin çıkardığı geleceğin motosikleti

BMW geleceğe dair vizyonunu şimdiden gözler önüne sermek üzere çeşitli konseptler sunmayı sürdürüyor. Şirketin son olarak gösterdiği BMW Motorrad Concept Link ise ilk görüşte kendisine hayran bırakmayı başarıyor.

BMW’nin tamamen elektrikli iki tekerlekli motosikleti öncelikle tasarım konusunda oldukça başarılı. Araç koyu turuncu aksanı ve agresif duruşuyla oldukça albenili gözüküyor. Yine ışıklandırmalar da Concept Link’e apayrı bir hava katıyor. Basitliğin ön planda tutulduğu tasarımda, gidon altında yer alan sürücü ekranı tüm bilgileri hem gösterge hem de bilgilendirmeleri gösteriyor.

Öte yandan biz kendisini motosiklet olarak nitelendirsek de şirket Motorrad Concept Link’i motosiklet veya scooter olarak etiketlendirmeyi reddediyor. Sürücüsüyle ve akıllı telefonuyla bağ kuran Concept Link, sürücünün takvimiyle senkronize oluyor ve bu bilgiyi kullanarak gidilecek yer için rota planlaması yapabiliyor. Daha sonra bu planlamadan ister hızlı yolu ister daha manzaralı yolu seçmek sürücüye bırakılıyor.

Sürücünün teçhizatıyla da bağlantı kuran Concept Link, dokunmaya duyarlı ceketiyle hem koruma hem de araç üzerinde eller serbest şekilde kontrol sağlıyor. Örneğin aracın depolama bölmesini bu ceketle açıp kapatmak bile mümkün. Bunlar dışında şirket tarafından aracın performansı hakkında bir bilgi paylaşılmamış durumda.

Bakalım bilim-kurgu filmlerinden fırlamış gibi gözüken BMW Motorrad Concept Link gibi bir araç ne zaman tüketiciyle bulaşacak?

29/05/2017 15:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bmw, motosiklet, BMW Motorrad Concept Link
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.