İşte Firefox OS'lu İlk Telefon!

ads ads ads ads
19/08/2014
yeni şafak

ads
İşte Firefox OS'lu İlk Telefon!

 Onu yıllarca yenilikçi bir internet tarayıcı olarak bildik ama o, telefon sektörüne attığı adım ile bizleri ters köşeye yatırmayı başardı. Kimden mi bahsediyoruz: Tabii ki Mozilla! Aradan geçen zaman içerisinde Firefox OS'u geliştiren Mozilla, uzun zamandır beklenen ve bu işletim sistemi ile çalışan telefonunu nihayet piyasaya sürdü!

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre Flame isimli bu yeni ürün, Firefox işletim sistemi ile çalışan cihazlar için tam bir mihenk taşı olacak. Fakat cihazın özelliklerine baktığımız zaman, giriş seviyesi ile orta seviye bir telefon olduğunu görüyoruz. Bu da, Mozilla'nın uzua akıllı telefon stratejisini benimsediğini bir kez daha kanıtlıyor.

Yeni telefona daha yakından bakacak olursak; dört çekirdekli 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 200 çip setli işlemci, 1GB RAM, microSD ile 32 GB'a kadar genişletilebilir 8 GB dahili bellek ve 854 X 480 çözünürlük sunan 4.5 inçlik FWVGA ekran ile karşılaşıyoruz. Telefonun 5MP'lik arka ve 2MP'lik de ön kamerası olduğunu da belirtmek isteriz. 170 dolarlık etiket fiyatına sahip Flame ayrıca çevreye duyarlı ışık sensörlerine, A-GPS özelliğine, FM radyoya, 802.11 b/g/n WiFi ve Bluetooth 3.0 desteğine sahip olduğu gibi kamerası üzerinde bir adet flaş da barındırıyor. Nitekim 4G LTE bağlantı desteğine sahip olmaması, büyük bir eksi olaraku hanesine yazılmış durumda.

19/08/2014 14:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Firefox, telefon, teknoloji
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.