İşte karşınızda Samsung Galaxy Note 7!

ads ads ads ads
02/07/2016

ads
İşte karşınızda Samsung Galaxy Note 7!

Samsung'un uzun zamandır konuşulan telefonu Galaxy Note 7 nihayet ortaya çıktı. Önceki Note serisine göre oldukça farklı gelen Galaxy Note 7 bakın nasıl olacak?

Samsung'un yeni nesil amiral gemi akıllı telefonu Galaxy Note 7 tüm endamıyla nihayet boy gösterdi. Resmi lansmanına bir ay gibi kısa süre kalan telefona yakından bakmaya ne dersiniz?

Teknoloji dünyasının merakla beklediği Samsung Galaxy Note 7'nin resmi tanıtım görselleri ortaya çıktı. Evan Blass tarafından sızdırılan görüntülere göre Galaxy Note 7, çift taraftan kavisli ekran ile geliyor. Selefi olan Galaxy Note 5 ile kıyasladığımızda daha uzun gibi görünen ama 5.7-inç ekranla gelmesi muhtemel olan telefon, teknik olarak şu anki amiral gemi model olan Galaxy S7 Edge ile de tasarım benzerlikler gösterirken, önemli farklara da sahip olacak.



Siyah Oniks, Mavi Mercan ve Gümüş Titanyum olmak üzere ilk etapta üç farklı renk seçeneğiyle gelmesi muhtemel görünen Galaxy Note 7, donanım seviyesinde de çeşitli güncellemeler içerek. Teknik detaylara girmeden önce çok kısaca isimlendirmeden de bahsetmek istiyorum sevgili okuyucular. Galaxy S7 serisi ve Eylül'de çıkması beklenen iPhone 7 ailesine karşı Samsung, yeni telefonun geriden geliyormuş gibi bir izlenim yaratmaması adına, isimlendirme politikasında Note 6'yı es geçerek yeni amiral gemisini Galaxy Note 7 adı altında kullanıcılarla buluşturmaya karar verdi.

Ekran çözünürlüğü 2560 x 1440 piksel olan telefon, ülkemize Exynos 8893 işlemcisiyle gelecek. Galaxy S7 serisindeki Exynos 8890 ile kıyasladığımızda muhtemelen CPU ve GPU için ama özellikle de CPU için daha yüksek saat hızlarını görebiliriz. Amerika, Japonya ve Çin versiyonları ise Snapdragon 821 (vevay 823) işlemciyle sunulacak. 6GB LPDDR4 bellekle donatılan akıllı telefon aynı zamanda yüksek depolama kapasitesi sunacak ve aynı Galaxy S7 Edge modelinde olduğu gibi microSD hafıza kartı desteğini de beraberinde getirecek. 3600mAh kapasiteli pille gelmesi muhtemel görünen Note 7, kamera paketi olarak Galaxy S7 serisi ile aynı donanımlara sahip olacak.



Kalem tarafında da bir takım güncellemelerin olmasını beklediğimiz Galaxy Note 7, ayrıca ön tarafta sunacağı retina tarayıcı ile daha yüksek güvenlik sunuyor olacak. Bu özellik sayesinde yeni telefonun kurumsal alanda daha fazla ilgi göreceğini de söyleyebilirim. En güncel Android sürümüne sahip olacak telefon aynı zamanda USB Tip-C konnektörüyle gelecek dolayısıyla Samsung, yeni amiral gemisi için Tip-C uyumlu çeşitli aksesuarları da tanıtacak. 2 Ağustos'ta lansmanının gerçekleşmesini beklediğimiz telefonu takip eden günlerde dünya ile aynı anda ülkemize de gelmiş olacak. 

02/07/2016 10:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Galaxy Note 7
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.