İşte uzun yaşamanın sırrı!

ads ads ads ads
22/01/2015

ads
İşte uzun yaşamanın sırrı!

109 yaşındaki kadın, uzun yaşamasının sırrını şöyle açıkladı: Hiç evlenmedim, erkeklerden uzak durun!

Jessie Gallan, 2 Ocak’ta 109. doğum gününü kutladı. Uzun yaşamasının ardındaki sırrı ise şöyle açıklıyor: Erkeklerden uzak durun, çabanıza değmiyor!

İskoçya’nın en yaşlı kadını olan Jessie Gallan 2 odalı, küçük bir çiftlik evinde doğmuş. 5 kızkardeşi ve 1 de erkek kardeşi bulunan Gallan, yer olmadığı için onlarla aynı yatakta uyuyormuş. 13 yaşına geldiğinde evden ayrılan Gallan, süt sağmak üzere bir çiftlikte kendine iş bulmuş. Daha sonra bir otelde çalışmaya başlayan Gallan, o dönemde hem Kraliçe Elizabeth’i, hem de Ana Kraliçe Elizabeth Bowes Lyon’ı yakından görme fırsatını elde etmiş.

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşarak hiç evlenmediğini belirten Gallan, “Uzun yaşamın sırrı, erkeklerden uzak durmak. Uğraştığınıza değmiyorlar” diyor. Gallan aynı zamanda bol bol egzersiz yaptığını ve her sabah sıcak bir kase yulaf lapası yediğini de söylüyor. Hayatı boyunca çok çalıştığını ve çok az tatil yaptığını söyleyen Gallan, “Çalıştığım işlerde hep iyi insanlarla karşılaştım” diyor. 

Öte yandan İskoçya’nın en yaşlı kişisi olan Gallan, dünyanın en yaşlı insanı değil. Bu onur Japonya’da yaşayan Misao Okawa’ya (yukarda) ait. 2014 yılının Mart ayında 116 yaşına giren Okawa da eşini 83 yıl önce kaybetmiş. Bu da Gallan’ın sırrını kanıtlayan cinsten bir durum aslında.

Çeviri: Eda Utku / Radikal

22/01/2015 16:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Jessie Gallan, yaşam sırrı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.