İtalyan Model: Susmam için bana 1 milyon dolar ödedi

ads ads ads ads
23/11/2017
HK

ads
İtalyan Model: Susmam için bana 1 milyon dolar ödedi

ABD'de 50'den fazla kadına cinsel taciz ve tecavüzle suçlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'a bir suçlama da İtalyan model Ambra Battilana'dan geldi. Battilana, Weinstein'ın 2015 yılında taciz konusunda sessiz kalması için kendisine 1 milyon dolar ödediğini ileri sürdü.

New Yorker'a konuşan Battilana, Weinstein'ın Nisan 2015'te göğüslerini avuçlayıp elini eteğinin altına soktuğunu, bunun üzerine polise şikayette bulunduğunu, polisle koordinasyon içinde ses kaydı almak için telefon açtığında Weinstein'ın özür dileyip ''Hadi, odama gel'' dediğini aktardı.

NEREDEYSE HAPSE ATILACAKTI

Bunun üzerine polisle birlikte otele gittiklerini, dedektiflerin Weinstein'a suçüstü yapmak istediklerini, kendisinin korkudan odaya girememesina rağmen, polislerin Weinstein'ı gözaltına aldığını anlatan İtalyan model, ama avukatların kendisine sunduğu anlaşmayı kabul etmesiyle ünlü film yapımcısının kelepçelenip hapse atılmaktan kurtulduğunu belirtti.

'TÜM ŞİFRELERİMİ VERDİM'
1 milyon dolar karşılığı 'kamuoyuna açıklama yapmama anlaşması' yaptığını, bu kapsamda Weinstein'a yönelttiği suçlamaların hiçbirinin aslında gerçekleşmediğinin altına imza attığını, ses kaydığını sildiğini, tüm e-posta hesaplarının ve elektronik cihazlarının şifrelerini teslim ettiğini söyleyen Battilana, ''Weinstein'ın avukatı ben sözleşmeyi imzalarken karşımda titriyordu. Durum bu kadar ciddiydi'' dedi.

'22 YAŞINDAYDIM, İNGİLİZCE BİLMİYORDUM'

İtalyan model, önce reddetmesine rağmen sonunda imzalamasını ''O zaman 22 yaşındayım. İngilizceyi iyi bilmiyordum. Sözleşmeyi tam anlamadım. Avukatım ailem için en iyisinin bu olduğunu ileri sürerek kabul etmemi tavsiye etti. Weinstein'ın medyayı üzerime saldırtmasından da korktum. Sonra annem ve kardeşime destek olmam gerektiğini, hayatımın mahvolacağını düşünüp sözleşmeyi imzaladım'' diye gerekçelendirdi. ''Ancak doğru bir şey yapmadığımı hissediyordum'' diye ekledi. Diğer yandan eski İtalyan güzellik kraliçesi, 2013'te henüz 18 yaşındayken, eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin 18 yaşından küçük fahişelerle ilişkiye girdiğine dair ihbarda bulunup ifade vermişti.

New Yorker'ın haberinde Weinstein'ın 20 yıl boyunca kendisini suçlayanlarla 6-7 sıfırlı böyle pek çok anlaşma yaptığı belirtildi. (Sputnik)

23/11/2017 09:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Harvey Weinstein, Ambra Battilana
MANŞETLER

HK CELEBRITY

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.