İttifak Bozuldu!

ads ads ads ads
17/04/2014
HK

ads
İttifak Bozuldu!

Ulusal Birlik Partisi, yerel seçimlere Demokrat Parti – Ulusal Güçler’le ittifak halinde değil, tek başına girme karar aldı.

UBP’de bugün Meclis Grubu ve genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu toplantıları yapıldı. Toplantılardan sonra açıklama yapan Genel Başkan Hüseyin Özgürgün, aldıkları kararı duyurdu.

Özgürgün, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın prensip anlaşmalarına uymayan tasarruflarına rastlandığını savunarak, “Her iki partinin de belediye başkan adaylıklarına milletvekili önermemeleri yönündeki prensip anlaşması, çiğnenmiş, DP-UG Genel Başkanı, bir milletvekilini İskele’de başkan adayı göstermesi ve kararında ısrar etmesiyle dinamitlenmiştir” dedi.

DP-UG Genel Başkanı’nın geçtiğimiz akşamki toplantı sonunda hem ittifaka hem de İskele’de bir milletvekilinin adaylığına devam kararı alındığını açıkladığını ifade eden Özgürgün, “Denktaş, bu kararla güç birliğini kendisi sonlandırmıştır” iddiasında bulundu.

Hüseyin Özgürgün, gelinen noktada UBP’nin yerel seçimlere tek başına katılacağını; bu kararın Meclis Grubu ve genişletilmiş GYK toplantılarında oybirliğiyle alındığını duyurdu.





 

17/04/2014 15:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: DP-UG, UBP, ittifak, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.