İTÜ KKTC yerleşkesi kampüs alanı için protokol imzalandı

ads ads ads ads
23/05/2015

ads
İTÜ KKTC yerleşkesi kampüs alanı için protokol imzalandı

DİNÇYÜREK: “ÜNİVERSİTENİN GELİŞİMİ ADINA YAPILACAK ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRDIK”

 Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC yerleşkesi arasında, Erenköy'de kurulması planlanan kampüs alanı için kira sözleşmesi imzalandı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Dinçyürek, bakanlıkta gerçekleşen protokol imza töreni öncesinde Gazimağusa'da bulunan İTÜ KKTC Yerleşkesi Merkez Kampüsü’nde incelemelerde bulundu.

Hakan Dinçyürek, tören öncesinde yaptığı konuşmada, okuldaki incelemeler sonrası üniversitenin gelişimi adına yapacakları çalışmaları masaya yatırdıklarını söyledi. Üniversitenin Erenköy'deki kampüsü için bakanlığa bağlı Orman Dairesi ile yapılması gereken kira sözleşmesini hayata geçirdiklerini ifade eden Dinçyürek, bunun dışında da üniversitenin gelişmesi adına daha hızlı adımlar atabilmesi konusunu görüştüklerini belirtti.

Bakanlık olarak İTÜ gibi marka bir üniversitenin KKTC'de varlığından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Dinçyürek, üniversitenin ülkedeki öğrenci kapasitesini arttırarak araştırma ve geliştirmenin yanı sıra topluma karşı görevlerini de daha sağlıklı bir şekilde yerine getirme adına yapacakları çalışmaları desteklediklerini vurguladı.

Dinçyürek ayrıca üniversite ile daha önce petrol kirliliğiyle ilgili yaptıkları eğitim çalışmasının ardından kıyı tesislerindeki risk analizleri tespiti projesini hayata geçireceklerini söyledi. Risk analizlerinden sonra yapılacak işin ise alınması gereken önlemler konusu olduğunu ifade eden Dinçyürek, bu konuda tesis ve devletin de yapacakları işlerin belirleneceğini belirtti.

İTÜ KKTC Yerleşkesi Rektörü Prof.Dr. Ercan Kahya da konuşmasında, çok önemli bir adım attıklarını ifade etti. Kahya, “Kurulduğumuz günden beri maalesef bazı konularda hiç bir ilerleme sağlayamadık. İlk kez Sayın Bakan Dinçyürek'in yaptığı girişimlerle bir noktaya ulaşabilmiş durumdayız. Bu nedenle kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi. 

23/05/2015 13:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: itü, kampüs alanı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.