İzcan: Bölgedeki Enerji Stratejisi Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ı Dışlayarak Yeni Bir Boyut Kazandı

ads ads ads ads
23/11/2017

ads
İzcan: Bölgedeki Enerji Stratejisi Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ı Dışlayarak Yeni Bir Boyut Kazandı

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, bölgedeki enerji stratejisinin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ı dışlayarak yeni bir boyut kazandığını belirtti.

İzcan yazılı açıklamasında,  “Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü ve Türkiye’nin Ortadoğu politikaları, bölgede yeni askeri ve ekonomik ittifakların oluşmasına sebep oluyor” dedi.

“Mısır, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın enerji konusunda gerçekleştirdikleri zirvenin ve varılan anlaşmanın  bunun en açık göstergesi olduğunu savunan İzcan, “Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasında varılan mutabakat ile İtalya’nın da enerji ittifakına davet edilmesinde anlaşmış olup çalışmalara başlamaları, bölgedeki enerji stratejisinin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ı dışlayarak yeni bir boyut kazandığını ortaya koymaktadır” dedi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, yaşananların bölge istikrarını tehdit eder boyutlara ulaştığını, Türkiye’deki AKP hükümetinin izlediği dış politika ve Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün kendi içinde ciddi tehlikeler yarattığını ileri sürerek, Kıbrıs’ta erken çözümün kaçınılmaz olduğunu  kaydetti.

23/11/2017 17:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: izcan, kuzey kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.