İzcan: Ciddi bir yönetim zafiyeti var

ads ads ads ads
03/09/2015

ads
İzcan: Ciddi bir yönetim zafiyeti var

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs’ın kuzeyinde ciddi bir yönetim zafiyeti olduğunu ileri sürerek, “Hükümet edenler aciz ve çaresiz davranmaya devam ettiği sürece mafyalaşma ve çeteleşmeye karşı tedbir almanın mümkün olamayacağı açıktır” dedi.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’ın kuzeyinin uluslararası hukuk içine girmesi, demokratikleşmesi ve sivilleşmesinin zorunlu olduğunu, bunun da bir çözümle mümkün olacağını belirtti.

“Toplumun çözüme kadar bekleyecek hali kalmamıştır. Demokratik, sivil, insana değer veren bir hukuk devleti olmak için mevcut yapıyı dönüştürecek tedbirlerin alınması şarttır” diyen İzcan, toplumun kendi adına ülkeyi yönetmek için seçtiklerinin kendi aralarında iç hesaplaşma yaşadıklarını, ülkenin gidişatı ve vatandaşın güvenliği için çalışmadıklarını iddia etti.

CTP-BG ile UBP hükümetinin anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olduğunu dile getiren İzcan, “ Eğer istense bu hükümet gerçek bir değişim ve dönüşümün önünü açacak anayasal değişikliği yapacak ve referanduma götürecek güce sahiptir. CTP-UBP hükümetinin ne anayasa değişikliği, ne de icraat yapmak gibi bir niyeti yoktur. Hükümet olunmasındaki tek amaç kendi partisel menfaat ve çıkarlarını korumaktır” ifadelerini kullandı. 

03/09/2015 16:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: izzet izcan, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.