İzcan hükümeti eleştirdi

ads ads ads ads
03/10/2015

ads
İzcan hükümeti eleştirdi

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, hükümetin “ülkede yaşanan ekonomik krizi ve Kıbrıslı Türklerin her geçen gün biraz daha fakirleşmesini acizlik içerisinde izlediğini” iddia ederek, hükümeti, “görevini yapmaya, yapamıyorsa da koltukları işgal etmekten vazgeçmeye” çağırdı.

İzcan, CTP-UBP hükümetinin; “halka gitmemek için kurulan bir hükümet” olduğunu öne sürerek, ülkede esas ihtiyacın; “çökmüş olan yapının kökten değiştirilmesi ve yerine Kıbrıs Türk toplumuna hizmet edecek gerçek anlamda demokratik, insan haklarına dayalı bir hukuk devletinin oluşturulması” olduğu görüşünü bildirdi.

İzzet İzcan yazılı açıklamasında, halkın “aciz, yönetme becerisi olmayan hükümetlerden ve yöneticilerden bıktığını, artık değişim istediğini” ifade ederek, hükümetin, hükümet programını hayata geçiremiyorsa görevinden gitmesi gerektiğini kaydetti. “Halkın hakemliğine başvurmalı ve halkın arzuladığı değişimin sağlamasından korkmamalıdır” diyen İzcan, hükümet partilerine yönelik eleştirilerde bulundu ve şunları dile getirdi:

“Önümüzde duran öncelikli görev kökten bir değişim sağlanması, statükonun alaşağı edilerek yerine, insan haklarına dayalı bir hukuk devletinde yaşayacağımız bir düzen kurmaktır. Birleşik Kıbrıs Partisi bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da değişim ve dönüşüm mücadelesine devam edecektir.”  

03/10/2015 12:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: izzet izcan, hükümet, eleştiri, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.