İzcan’dan Yeni Hükümete Sert Eleştiri

ads ads ads ads
27/04/2016

ads
İzcan’dan Yeni Hükümete Sert Eleştiri

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kuzey Kıbrıs’ta siyasetin koltuk kavgası üzerinden döndüğünü ileri sürerek, “UBP-DP hükümet programının ‘cekcaklarla’ dolu bir metinden öteye gitmediğini” savundu.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, “Mevcut parlamento yapısından ekonomik ve siyasi sorunlara çözüm bulacak, ciddi reformlar sağlayacak bir hükümetin çıkması mümkün değildir. Bir gecede parlamento aritmetiği değiştirilmekte, halkın iradesi ile oynanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

İzcan, hükümetlerin sorun çözmek yerine verilen direktifleri harfiyen uygulayarak, kendi kişisel ve partisel çıkarlarını korumak için kurulduğunu iddia etti.

Hayvancının, çiftçinin, esnafın, iş insanının iflas ettiği, kamu kurumlarının özel tekellere peşkeş çekildiği, kamu çalışanlarının maaşları üzerinden toplumun baskı altına alınmaya çalışıldığını savunan İzcan, çalışan siyasi anlayışın bugünkü düzeni değiştirmesinin mümkün olmadığını iddia etti.

“Halka gitmekten korkan statükocu partilerin sonunda sürüklenerek erken seçime gitmek zorunda kalacağını” ifade eden İzcan, bu nedenle kurulu düzeni değiştirmeyi hedefleyen siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikaların birlikte hareket ederek toplumsal muhalefeti bir çatı altında toplaması ve halkın karşısına güçlü bir alternatifle çıkmasının şart olduğunu bildirdi.

İzcan açıklamasında “BKP, bu alternatifin oluşturulabilmesi için çalışmalarına hız vermeye devam edecektir. Kıbrıs sorununun çözümü ve içte yaşadığımız ekonomik sıkıntıların aşılmasında rejim karşıtı güçlerin birlikteliği önemlidir” ifadelerini de kullandı. 

27/04/2016 15:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: izzet izcan, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.