Jay Z Spotify’a Rakip Oluyor

ads ads ads ads
01/02/2015

ads
Jay Z Spotify’a Rakip Oluyor

Dünyaca ünlü müzisyen Jay Z İsveç'in ünlü online müzik dinleme servisi Tidal'n ana şirketlerinden olan Aspiro'yu satın aldı. Tidal ile Spotify ve Apple'a yeni bir rakip olmaya hazırlanıyor.

Online müzik dinleme servislerinin korsan müzik indirmenin önüne geçmesi ve geniş kitlelere yayılması ile birlikte müzik dünyasının da gözleri bu tür teknolojilere yönelmiş durumda. Çevrimiçi müzik servislerine gelen yatırımlar ve teklifler ise yalnızca teknoloji firmalarından gelmiyor.

Dünyaca ünlü müzisyenlerden Jay Z online müzik servislerindeki geleceği görerek İsveçli müzik hizmeti sunan Aspiyo’yu satın almaya hazırlanıyor. 56 milyon dolar ödeyecek olan Jay Z bu girişimi ile Spotify ve Apple’ın müzik hizmetlerine rakip olmaya hazırlık yapıyor.

İki farklı müzik servisini sunan Aspiro, WiMP ile birlikte Norveç, İsveç, Polonya, Almanya ve Danimarka’da Tidal ile ise Amerika ve İngiltere’de hizmet veriyor. 16-bit formatında müzik dinleme imkanı sunan Tidal’ın aylık ücreti ise 20 dolar.

Aspiro, Apple’a 3 milyar dolara mal olan Beats ve Spotify için henüz bir tehdit oluşturmasa dahi Jay Z’nin stratejileri ve tanınırlığı ile yakın tarihte Spotify’a dişli bir rakip olması bekleniyor. 

01/02/2015 11:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Jay Z, Spotify
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.