Jet krizi KKTC’ye sıçradı

ads ads ads ads
28/11/2015

ads
Jet krizi KKTC’ye sıçradı

Türkiye’nin Rus jetini düşürmesinin ardından çıkan kriz KKTC’ye sıçradı. Moskova, Ankara’dan sonra KKTC’ye de tavır aldı.

Çarşamba günü adayı ziyaret edecek olan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Rum tarafını ziyaret edip Türk tarafına geçmeyeceği açıklandı. Bunun üzerine KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Lavrov’un Türk ve Rum liderlere BM denetimindeki ara bölgede vereceği yemek davetini reddetti.

EŞİT MUAMELE PRENSİBİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs’ı ziyaret eden AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond gibi isimlerin hem Rum hem de Türk tarafını ziyaret ettiğini ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de 3 Aralık’ta yapacağı ziyarette KKTC’de Akıncı ile buluşacağını belirtti. Avrupa ve ABD’den gelen temsilcilerin KKTC’ye geçerek Akıncı’yla buluştuğuna dikkat çeken Burcu, Lavrov’dan da ‘eşit muamele prensipleri’ çerçevesinde hareket etmesini beklediklerini söyledi. Burcu, KKTC yönetiminin bu durumu Rus tarafına ilettiğini ancak Rusya Büyükelçiliği’nin Lavrov’un Akıncı’yı ziyaret etmeyeceği karşılığı verdiğini açıkladı.  

28/11/2015 09:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Jet krizi, KKTC, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.