Kaçırdılar, darp ettiler, senet imzalattılar

ads ads ads ads
24/03/2017

ads
Kaçırdılar, darp ettiler, senet imzalattılar

Ö.Y.H. isimli genç adamı kaçırarak tecavüz eden Murat Buhur ve Buhur’a yardımcı olan Atakan Demirtaş ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı

Devrim DEMİR-Havadis

Lefkoşa’da geçtiğimiz hafta sonu Atakan Demirtaş’ın yardımıyla Ö.Y.H. isimli genç adamı Kanlıköy’e kaçırıp tecavüz ettikten sonra parasını gasp eden Murat Buhur aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

Demirtaş ve Buhur tutukluluk sürelerinin dolması üzerine dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, gasp edilen paranın bir kısmının henüz bulunmadığına dikkati çekerek zanlıların 7’şer gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.

Olay anımsatıldı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Hamza Tarman zanlıların “Cinsel tecavüz”, “Soygun”, “Zorla alıkoyma” ve “Şiddet tehdidi” suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru Hamza Tarman, olayın önceki gün saat 15.30 sıralarında Lefkoşa-Kanlıköy arasında gerçekleştiğini söyledi. Tarman, zanlı Murat Buhur ve Ö.Y.H.’nin önceden telefonda mesajlaşarak Lefkoşa’da bir alışveriş merkezi önünde buluştuklarını, zanlı Atakan Demirtaş’ın ise aracın arka koltuğuna saklandığını kaydetti.

Buhur ve Ö.Y.H.’nin para konusunda anlaşamadıkları için arabada tartışmaya başladıklarını kaydeden Tarman, aracın arka koltuğunda saklanan Atakan Demirtaş’ın Ö.Y.H.’nin sırtını yumrukladıktan sonra zorla alıkoyarak Kanlıköy’e kaçırdıklarını ifade etti.

Soruşturma memuru Tarman, zanlı Murat Buhur’un aracı içinde şiddet tehdidi ile Ö.Y.H.isimli kişi ile zorla ilişkiye girdiğini, zanlı Atakan Demirtaş’ın ise araç dışında gözcülük yaptığını söyledi.

Kaçırdılar, darp ettiler, senet imzalattılar

Ö.Y.H.’nin sorgusunda zanlılar tarafından şiddet tehdidi ile kaçırıldığını söylediğini kaydeden Tarman, zanlıların ayrıca bıçak tehdidi ile Ö.Y.H.’ye borç senedi imzalattıklarını anımsattı.

Tarman, aynı gün zanlıların Ö.Y.H.’yi Taşkınköy’de bir bankanın ATM’sine götürüp kredi kartı hesabından toplam bin 500 TL parayı çekerek aldıklarını belirtti.

Soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Tarman, gasp edilen paranın bir kısmının henüz bulunmadığını belirterek zanlıların tutuklu kalması talebinde bulundu. 

24/03/2017 09:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: atakan demirtaş, murat buhur
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.