Kadın vekiller harekete geçti...

ads ads ads ads
29/03/2017

ads
Kadın vekiller harekete geçti...

CTP Milletvekili Doğuş Derya, Milletvekili Fazilet Özdenefe ile birlikte Ceza Yasası’nda değişiklik önerileri üzerine çalıştıklarını ve Ceza Yasası değişiklik önerilerini Cuma günü meclise sunacaklarını açıkladı.

Derya özellikle çağın ihtiyaçlarının gerisinde kalan hamilelik sonlandırma süresini belirleyen madde başta olmak üzere çeşitli maddelerin üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Derya, ayrıca, cuma günü önerilerin sivil toplum örgütleri ile paylaşılacağını belirterek, sivil toplum örgütlerine toplantıya katılma çağrısı yaptı.

Doğuş Derya'nın paylaşımı şu şekilde:

"Fazilet Özdenefe arkadaşım ile birlikte üzerinde çalıştığımız Ceza Yasası değişiklik önerilerini cuma günü meclise sunuyoruz. Ceza Yasası’nda bulunan ve çağın ihtiyaçlarının gerisinde kalmış yasal hamilelik sonlandırma süresini belirleyen madde başta olmak üzere uzunca bir süredir çeşitli maddeler üzerinde çalışıyorduk. Bu çalışmalarımızı son 2 haftada hızlandırıp nihayetlendirdik. Hamilelik sonlandırma maddesi yanında ülkemiz açısından oldukça önemli bir sorun olan seks köleliğinin temelinde bulunan insan ticareti suçunu, cinsiyete, cinsel yönelime, cinsiyet kimliğine yönelik nefret söylemini ve insan kaçakçılığı suçunu da ayrı ayrı düzenleyen madde önerilerimiz de değişiklik önerimizde mevcut. Bu önerileri cuma günü saat 14.00’te Meclis’teki Mavi Salonda sivil toplum örgütleri ile paylaşıyoruz. Amacımız en kısa zamanda bu çalışmaları yapacak bir adhoc komite kurulmasını sağlamak. UBP ve DP’nin adhoc komite kurulması konusuna sıcak bakacağını düşünüyoruz.

Mavi salonda yapılacak toplantı için ilgili sivil toplum örgütleri meclisten aranıyor ancak davet ulaştıramadığımız örgütler ve kişiler olursa lütfen toplantıya katılmak konusunda çekince duymasınlar." 

29/03/2017 09:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: vekil, ceza yasası
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.