Kalavaç'ta Kültür Festivali düzenlendi

ads ads ads ads
20/04/2014
TAK

ads
Kalavaç'ta Kültür Festivali düzenlendi

Kalavaç köyünde, “3. Gıbrıslı Kültür ve Sanat Festivali” düzenlendi.

Değirmenlik Belediyesi’nin katkılarıyla Kalavaç Muhtarlığı ve Kalavaç Yerel Değerleri Yaşatma Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, “Dünya Sanat Günü” temasıyla gerçekleştirildi.

Köy meydanında yer alan ve Kıbrıs Türk kültürünü içeren yiyecek, içecek ürünleri ile el sanatlarının sergilendiği ve satıldığı etkinliğin açılışına, Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve diğer yetkililer katılırken, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal ile Kalavaç muhtarı Ömer Meraklı hazır bulundu.

Etkinlik kapsamında Kıbrıslı müzisyenler, şairler, tiyatro sanatçıları ve halk dansları elemanları performans sergiledi.

Fotoğraf ve resim sanatçıları, karikatüristler, seramik sanatçıları, el işi sanatçılarının Kıbrıs’a özgü işler sunduğu festivalde, etkinliklerin tamamı evlerde gerçekleştirildi.

MERAKLI

Festivalin açılış konuşmasını köy muhtarı Ömer Meraklı yaptı. Meraklı, festivali, Kıbrıs Türk kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediklerini ifade ederek, bu topraklarda, kültürün, gelenek ve göreneklerin yaşatılmasıyla var olacaklarını vurguladı.

Meraklı’nın konuşmasının ardından konuklara ve köy halkına seslenen Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal da, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, Kalavaç köyünün önemine vurgu yaptı.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, Kalavaç’taki bu güzelliklere gıpta ve takdir etmemenin mümkün olmadığını belirterek, Kıbrıs Türkü’nün kültürünü yaşatan herkese teşekkür etti.

Kültürün tehdit altında olduğunu savunan Özyiğit, Kıbrıs Türk halkının kültürüne sahip çıkmasının çok önemli olduğunu, herkesin bölgesinde kültürüne sahip çıkarak kültürünü yaşatması gerektiğini vurguladı ve Kıbrıs Türk halkının sonuna kadar topraklarında yaşaması için vatanıma toprağına kültürüne sahip çıkması ve geleceğini yaşatması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs'ta kalıcı barışı bu yüzden istediklerini, beklentilerinin artık bu sorunun çözümü olduğunu, bu yüzden bir an önce bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade eden Özyiğit, bu çerçevede Anayasa değişikliğinde de çalışmaya hazır olduklarını, Kıbrıs Türk halkının özgürce yaşayacağı, kendi ayakları üzerinde durabileceği bir düzen istediklerini belirtti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, köy muhtarı Meraklı’nın ortaya koyduğu köyün Kıbrıs kültürü açısından önemi, kültürün geleceğe taşınmasının ve gelenek göreneklerin gençlere aktarılması ve Kıbrıs sorununun çözümü temennilerini kendilerinin de önemsediğini belirtti ve bu tür etkinliklerin kültürün korunması ve geleceğe aktarılması bakımından önemine işaret etti.

SİBER

Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber de, sevgiyi ve kültürü paylaşmak, geleceğe taşımak için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, Kalavaç’ta bu güzelliklerin yaşandığını kaydetti.

Siber, KKTC’nin çok güzel köyleri bulunduğunu, tüm köylerin gelenek ve kültürlerini koruması durumunda geleceğin de korunacağına işaret etti.

Konuşmaların ardından protokoldeki yetkililer festival alanını gezdi, stantlardan alışveriş yaptı, vatandaşlarla sohbet etti ve köy muhtarlığını ziyaret etti. 

20/04/2014 14:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kalavaç, kültür festivali, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.