Kalp krizi gelmeden önce haber veriyor

ads ads ads ads
24/07/2015

ads
Kalp krizi gelmeden önce haber veriyor

Kalp krizleri, çoğu zaman bardağın taşacağı ana gelmeden önce bazı sinyallerle kendini gösteriyor. Ön belirtiler, çabuk yorulma, tıkanma, yürürken veya yokuş çıkarken daha önce olmayan kesiklik veya göğüste baskı, nefes alamama veya hava açlığı gibi şikayetler.

Bu sorunlar çoğu zaman “Hamlaştım”, “Kilo aldım da o yüzden böyle oluyor”, “Yemeği çok kaçırdım ” veya “Son zamanlarda sporu bıraktığım için oldu” gibi güncel nedenlere dayandırıldığından kalp akla gelmiyor. Ancak bu hafif gibi görünen şikayetler erişkin bir insanda hele de risk faktörleri de varsa, bir kalp krizinin erken habercileri olabiliyor.

Pek çok insan kalp krizi geçirdiği sırada tek başına oluyor, etrafta yardım edecek kimse bulunmuyor. Kalp atışları düzensizleşen ve kendisini bayılacakmış gibi hisseden birinin bilincini yitirmeden önce yalnızca 10 saniye kadar zamanı vardır. Bu durumda ne yapmanız gerekir?

Paniğe kapılmadan üst üste kuvvetlice öksürmeye başlayın. Arabanızı sağa çekin, motoru durdurun ve dörtlüleri yakın. Arabanın arkasına geçip sırt üstü yere yatın. Eğer solunum yollarınızda bir sıkıntı yoksa ayaklarınızı arabanızın bagajına doğru yukarı kaldırın ve öksürmeye başlayın.

Öksürmeden önce her seferinde derin bir nefes alın;

Öksürükleriniz güçlü olsun, derinden gelsin ve uzun sürsün, tıpkı göğsünüzde birikmiş balgamı atmaya çalışır gibi öksürün. Her iki saniyede bir derin nefes alıp öksürün ve bunu yardım gelene dek yada kalp atışlarınız tekrar normale dönene dek sürekli yapın.

Sakın arabanızın içinde oturmayın. Bu esnada sizi gören insanlar yardım edeceklerdir. Derin nefes almak ciğerleri oksijenle doldurur. Öksürmek kalbe tazyik yapar ve kan dolaşımını rahatlatır. Kalbe uygulanan bu tazyik, kalbin normal ritmine dönmesini kolaylaştırır.

Bütün bunlar size, bilincinizi kaybetmeden önce hastaneye yetişecek zamanı kazandırır. Ayaklarınız yukarı doğru kaldırılmış olduğundan vücudunuzdaki bütün kan kalbe basınç yapacaktır. Bu posizyonda yatmak kalbin normal çalışmaya düzenine geçmesine yardımcı olur.

BİLGİLENDİRMEK İÇİN MUTLAKA BEĞENİN VE LÜTFEN PAYLAŞIN..

Bu konuda lütfen mümkün olduğunca çok kişiyi bilgilendirin ki sevdiklerinizin başına kalp krizi gibi bir durum geldiğinde bilinçli davransınlar..

BU BİLGİ SAYISIZ İNSANIN HAYATINI KURTARABİLİR…!

Asla, ‘Benim Başıma Gelmez!’ diye düşünmeyin. Hayat tarzımızın epeyce değiştiği şu son yıllarda artık her yaşta insan kalp krizi geçiriyor… 

24/07/2015 13:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kalp krizi
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.