Kalp ve damar dostu: Alıç yaprağı

ads ads ads ads
05/07/2015

ads
Kalp ve damar dostu: Alıç yaprağı

Alıç yaprağı nelere iyi gelir? Kimya Yüksek Mühendisi Ayşe Akan, kalp damar sağlığını koruyan alıç yaprağının diğer faydalarını anlattı.

Kimya Yüksek Mühendisi Ayşe Akan, Kalp ve damar sağlığı ile ilgili doğal ve bitkisel ürünler ve faydaları ile açıklamalarda bulundu. Akan, "İnsan yaşamı için çok önemli olan kalbimiz, günde ortalama 100 bin kez çarpar ve yaklaşık 5 ton kan pompalar. Bu müthiş organ, vücudumuza gerekli olan oksijen ve besin maddelerini taşıyan kanı pompalayarak dolaşımını sağlar. Bu hayati organın da zinde olması da oldukça önemlidir" dedi.

Akan, "Günlük yaşamımızda alışkanlık haline gelmiş ve uzak durulması gereken ayrıca damar sertliğine neden olurken kalp kası fonksiyonunu bozan sigara ve alkol kullanılmamalıdır. Bununla beraber aşırı yorgunluktan, stres ve sinir bozukluğundan uzak durmalı ve uyku düzeni, beslenme alışkanlığına oldukça dikkat edilmelidir. Özellikle bol kalorili, tuzlu ve şekerli gıdaları kısıtlı almalıdır. Hayvansal ve doymuş yağları çok tüketmemelidir" ifadelerini kullandı.

Doğanın bize sunduğu en önemli kaynak

Akan, sözlerine şöyle devam etti: "Hepimiz günlük yaşamın gereği, sağlığımız için yapılması gereken bazı noktaları dikkatimizden kaçırabiliyoruz. Bu durumda kalp damar sağlığımızın güçlenmesinde desteği olan doğanın bizlere sunduğu en önemli kaynaklardan birisi alıç yaprağı. Ayrıca sağlıklı bir kalp ve damar sistemine sahip olmak amacıyla nar çekirdeği, yeşil çay yaprağı, ginkgo biloba yaprağı, keten tohumu ve tarçın kabuğu doğanın bizlere sunmuş olduğu faydalanabileceğimiz diğer kaynaklardır.

Bitkisel ürünlerin kullanımında yapılan en büyük yanlışlardan birisi ise düzenli kullanım alışkanlığının olmamasıdır. Bu tür bitkisel ürünleri düzenli kullanmak, kalp damarlarını korumaya, kılcal damarların yapısını güçlendirmeye ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olacaktır.

Kalp damar sağlığının doğal yardımcısı olan ve bünyesinde steroller bulunan bitkiler hem kolesterol seviyesini kontrol ederler hem de kalp ve dolaşım sistemiyle merkezi sinir sistemine olumlu katkıda bulunurlar. Gingko biloba steroller , gingko glikozitleri ve flavonoitler bakımından oldukça zengindir. Bu yönüyle kan sulandırıcı etkisiyle damarlardaki kan akışını düzenleyici ve iyi bir kalp güçlendirici olarak da kullanılabilirler."

İHA 

05/07/2015 14:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Alıç yaprağı, kalp damar hastalıkları
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.