Kalyoncu: "Türkiye’nin ortaya koyduğu şartlarla gelebileceğimiz nokta budur"

ads ads ads ads
12/02/2016

ads
Kalyoncu: "Türkiye’nin ortaya koyduğu şartlarla gelebileceğimiz nokta budur"

Başbakan Ömer Kalyoncu, 'su' konusunda, "Başlangıç noktasından daha iyi noktadayız" dedi ve ekledi:“Geldiğimiz nokta başlangıç noktasından daha iyidir. Bu şartlara gelebilmek için büyük uğraş verdik. Dolayısıyla Türkiye’nin ortaya koyduğu şartlarla gelebileceğimiz nokta budur”

Başbakan Ömer Kalyoncu, Türkiye’den gelecek ‘suyun’ yönetimi ve dağıtımı konusunda Türkiye ile yapılan müzakerelere yönelik olarak açıklama yaparak, “Geldiğimiz nokta başlangıç noktasından daha iyidir” dedi.

Maliye Bakanı Birikim Özgür, Tarım, Gıda ve Enerji Bakanı Erkut Şahali, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren’in Türkiye yetkilileri ile bir araya gelerek ‘su’ konusunda ortaya koydukları son metin ‘onaya’ ve ‘imzaya’ kaldı.

4 bakanın önceki gün Bakanlar Kurulu’na sunduğu ortaya çıkan son metin, hükümette olan UBP ve CTP tarafından değerlendirmeye alındı. Metin, belediye başkanlarının da bilgisine getirildi.

Başbakan Ömer Kalyoncu, yaptığı değerlendirmede, “Geldiğimiz nokta başlangıç noktasından daha iyidir” diyerek, “Bu şartlara gelebilmesi için büyük uğraş verdik. Partimiz de çok çalıştı, tartıştı, uğraştı. Hükümette de önemli bir uğraş ortaya koyduk. Dolayısıyla Türkiye’nin ortaya koyduğu şartlarla gelebileceğimiz nokta budur” açıklamasında bulundu.

Kalyoncu, Ankara ziyaretinin de tarihinin henüz kesinleşmediğini söyledi. 

KaynAK:YENiDÜZEN

12/02/2016 09:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ömer Kalyoncu, kktc başbakanı, su projesi, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.