Kamu-Sen'den dövizle ilgili önlemlere eleştiri

ads ads ads ads
01/09/2015

ads
Kamu-Sen'den dövizle ilgili önlemlere eleştiri

ÖZKARDAŞ: “DAĞ FARE DOĞURDU”

“EĞİTİM HARÇLARINDAKİ KUR AŞAĞIYA ÇEKİLİP SABİTLENMEZSE İTHALATTAKİ KUR SABİTLEMESİNİN OLUMLU YANSIMASI HALKA DEĞİL AZINLIĞA YARAYACAK”

 Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), hükümetin dün açıkladığı döviz önlemlerini “dağ fare doğurdu” şeklinde yorumlayarak eleştirdi.

Eğitim harçlarına ve öğrencilerden alınan diğer etkinlik masraflarının da döviz kuru aşağılara çekerek sabitlenmesi gerektiğini kaydeden Kamu-Sen, bu yapılmadığı takdirde, ithalattaki kur sabitlenmesinin olumlu yansımasının halka değil, azınlığa yarayacağı görüşünü belirtti.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, yazılı açıklamasında, dövizdeki artışa, döviz borcu olanların yaşadığı sıkıntılara ve alım gücünün düştüğüne işaret ederek binlerce kişinin çek yasağına girdiğini, hacizli duruma düştüğünü kaydetti.

Hükümetin ithalattaki bazı mallardan alınan vergi ve fonlardaki dövizi sabitlemesinin çarşıya ve vatandaşa olumlu yansıyıp yansımayacağı konusunda çok ciddi ve haklı kuşkular bulunduğunu ifade eden Özkardaş, şu görüşleri belirtti:

“VATANDAŞI ASIL İLGİLENDİREN…”

“Vatandaşı asıl ilgilendiren ve devlet eliyle tefeciliğe dönüşen bankaların uyguladıkları yüksek kredi faizlerine ilaveten aldıkları birkaç kalem masraflara ve borçlanmalara yaptıkları hayat sigortalarıyla birlikte taşınmazlara da yaptıkları sigortadan alınan toplam para, neredeyse ana para kadardır.

Hükümet, ne banka patronlarına, nede yanlarında çalıştıkları emekçilerine TL ödeyip (hem de en düşük ücretten) tüm harçlarını döviz karşılığı alan üniversitelere ve kolej, anaokulu, kreş gibi yerlerin patronlarına dokunamadılar.”

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, öğrencilerin ve ailelerin sıkıntılarına işaret ederek, yurt dışından gelen öğrencilere yazık edildiğini belirtti.

“OKUL PATRONLARI BİRAZ İNSAFA GELSİN”

Özkardaş, okul patronlarına “biraz insafa gelmeleri” çağrısı yaparak, hükümetin de eğitimdeki döviz kurunu aşağılara çekip sabitlemesini istedi.

Mehmet Özkardaş, “Buna yapmadığı takdirde, ithalattaki kur sabitlenmesinin halka olumlu yansıması halka değil, azınlığa yarayacaktır” dedi. 

01/09/2015 12:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kamu-Sen, Kamu-Sen’
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.