Kan şekerini dengelemek için tarçın

ads ads ads ads
31/03/2015

ads
Kan şekerini dengelemek için tarçın

Büyüklerimizden öğrendiğimiz ve mutfağımızda uyguladığımız sütlü tatlıların üzerine tarçın ekme alışkanlığımızın bilimsel bir açıklaması ve faydası var. 

Baharatlar yemeklere kattıkları ekstra tatlarla mutfağımızın vazgeçilmezi. Ancak yeni bilimsel çalışmalarla lezzet katmak dışında ekstra sağlık faydalarının da oldugunu öğreniyoruz.

Bu hafta TARÇINın faydaları ve ne kadar kullanmanız gerektiğini sizlerle paylaçacağım. Büyüklerimizden öğrendiğimiz ve mutfağımızda uyguladığımız sütlü tatlıların üzerine tarçın ekme alışkanlığımızın bilimsel bir açıklaması ve faydası var. Neden mi?

2003'te yayınlanmış bir çalışmaya göz atalım. Şeker hastalığı olan (Tip 2 Diyabet) hastalara günlük 1,3 veya 6 gram tarçın kapsülleri verilmiş ve kan sonuçları incelenmiş. Tarçın kullanan gruplarda kan şekerinin % 18-29 azaldığı saptanmış. Ayrıca bu kişilerin LDL (halk arasında kötü kolesterol olarak bilinir) kolestrol düzeylerinin de azaldığı tespit edilmiş.

Kan şekerini düzenlemenin yolu elbette sağlıklı bir diyet ve egzersizden geçer. Ancak günde 2 kez kullanacağınız yarım çay kaşığı tarçın (meyvelerin üzerine serpebilirsiniz) ilave faydalı bir etki yaratacaktır.  

31/03/2015 11:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kan şekeri, tarçın, sağlık, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.