Kanatsız Güvercinler’in artık kanatlanma zamanı geldi

ads ads ads ads
20/09/2016

ads
Kanatsız Güvercinler’in artık kanatlanma zamanı geldi

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “kökeni neresi olursa olsun genç kuşaklara, Kıbrıs’ta daha güzel bir gelecek kurma zamanıdır” dedi.

‘Kanatsız Güvercinler’in artık kanatlanma zamanın geldiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bunun için çok çalışmaya, kendimize güvenmeye ihtiyacımız var” diyerek şöyle konuştu:

“Bu adanın toplumları olarak, bizlerin çok çaba göstermesi gerekiyor; birbirimizi dinlemek, anlamak, empati yapmak ve bağışlayabilme çok önemlidir. Bu adaya barış gelecekse bağışlayabilme de çok önemli. Unutmak değil. Unutursak yeniden hata yaparız. Unutmayalım, hatalardan dersler çıkaralım ama bağışlayıcı olabilelim. Bu kini, bu düşmanlığı yüreklerimizde taşımayalım. O kin, insanın yüreğinde ağır bir yüktür. Bunu yapmayalım”.

Kıbrıs’ın çok acılar ve çileler çektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu adanın toplumları acıyı ve gözyaşını paylaştı. Bizler 1950 ve 60’larda çok çekti. Ama Rum toplumu da 1974’te bu acıları çekti. Şimdi artık bu adanın nimetlerini paylaşma zamanıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 14’üncü Kıbrıs Tiyatro Festivali kapsamında dün akşam sahnelenen “Kanatsız Güvercinler” oyunu sonrasında yaptığı konuşmada, “Adada barışa, çözüme, kardeşliğe, dostluğa bu salonu dolduran insanlar en büyük katkıyı yapacaktır. Sanata, sanatçıya inanan, güvenen takdir eden bir kitle, barışa da inanıyor demektir” dedi.



Oyunun yönetmeni Kıbrıslı tiyatro sanatçısı Hüseyin Köroğlu’nu ve tüm ekibi kutlayan Cumhurbaşkanı Akıncı şöyle konuştu:

“Sevgili Hüseyin Köroğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bağrımızdan çıkmış bu değerli arkadaşımıza bir kez daha teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Sanatçı barışa da bu eserdeki aynı duygularla, aynı inançla sahip çıkacak ve destek olacaktır. Buna da inanıyorum. Bir hafta kadar bu güzel adanın dışında olacağım. Ada için adanın dışında olacağım Hedefimiz, New York’un daha büyük beklentilerin yolunu döşeyebileceğimiz bir merhale olsun. Onun için bu yolculuğa çıkıyoruz”.  

20/09/2016 11:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kanatsız Güvercinler, tiyatro, akıncı, haber
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.