Kanser hücrelerini tespit eden çip

ABD’deki Michigan Üniversitesi kanser hücrelerini ve kandaki saldırgan hücreleri tespit eden, tedavi sürecini belirleyen çip ürettiler.

ads ads ads ads
08/10/2017

ads
Kanser hücrelerini tespit eden çip

ABD’deki Michigan Üniversitesi’ndeki Madeline, Sidney Forbes Onkoloji Profesörü ve Max Wicha kandaki saldırgan kanser hücrelerini tespit eden labirent şeklinde kanallar oluşturan çip ürettiler. Çalışma ‘’Hücre Sistemlerinde Dolaşan Tümör Hücrelerinin Etiketsiz Serbest İzolasyonu için Yüksek Verimli Mikroakışkan Labirent’’ adıyla yayınlandı.

Spiral şeklindeki kanallarla oluşturulan eski çipler, kanser hücrelerinin beyaz kan hücrelerine bulaşmasına neden oluyordu. Labirent çipte ise kanda bulunan hücreler boyutlarına göre spirallerde birikiyor ve kanser hücrelerinin beyaz kan hücrelerine bulaşmasına engel olunuyor. Labirent çipi test etmek için meme kanseri olan hastaların kanlarından alınan kanser kök hücre gen işaretlerini kullandılar.  Yapılan teste çip tümör tespit etti. Yapılan açıklamalarda çipte kullanılan yeni yöntemle birlikte daha hızlı kanser hücreleri tespit edilip daha isabetli tedaviler uygulanabileceği belirtildi.

08/10/2017 21:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Labirent çip ,  Kanser hücresini tespit eden çip ,  Tümörü tespit eden çip
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.