Kansersiz Bir Yaşam Sizin Elinizde

ads ads ads ads
20/10/2014

ads
Kansersiz Bir Yaşam Sizin Elinizde

Kanser Hastalarına Yardım Derneği'nin, “Meme Kanserinde Farkındalık Ayı” nedeniyle bu yıl 5’incisini düzenlediği “Pink Day – Pembe Gün” etkinliği gerçekleştirildi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin organizasyonuyla Kuğulu Park’ta toplanılıp, farkındalık yaratıcı pankart ve pembe balonlarla, Cumhuriyet Meclisi’ne yürüyüş yapıldı.

“Mamografi Hayat Kurtarır”, “Sağlıklı Güzel Yıllar Kontrole Başlar”, “Kansersiz Bir Yaşam Sizin Elinizde”, “Farkındayım Korkmuyorum”, “Anne Bizim İçin Kendine Sahip Çık”, “Devlet Dernek Halk El Ele Kanser Sana Güle Güle”, “Anne Hayatını Kontrol Et Sana İhtiyacım Var” yazılı pankartları taşıyarak, başlarında pembe rafyadan yapılmış peruklarla ve ellerinde pembe balonlarla Meclise yürüyen grup, Meclis bahçesinde Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’le görüştü.

Kanser Hastaları’na Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından basına kısa birer konuşma yapıldı. Kocaismail, Derneğin kanserle mücadeleye ilişkin talebini içeren mektubunu Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’e sundu ve ardından meclis önüne geçilerek balonlar uçuruldu.

Balonlar uçurulurken Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile bazı milletvekilleri de dışarıyla çıkarak gruba destek verdi.

Balonlar havaya bırakıldıktan sonra yeniden Kuğulu Park’a yüründü ve burada lokma dökülerek satışa sunulmaya başlandı.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği, meme kanserinde farkındalığı artırmak ve gelir elde etmek amacıyla bugün ayrıca ülke çapında rozet takacak. Bilgilendirici broşür de dağıtacak olan Dernek, en az 5 TL bağış yapanlara Swarovski taşlı sütyen şeklinde anahtarlık hediye edecek.

Bu arada, Cumhuriyet Meclisi’nin aydınlatmalarının, bu akşam pembe ışık yayacağı da kaydedildi.

KOCAİSMAİL

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, konuşmasında, kanser politikalarının belirlenmesi için TC Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı’nın bir benzerinin ivedilikle KKTC’de kurulmasını talep ettiklerini söyledi.

Kocaismail, kurulacak Daire Başkanlığı’nda oluşturulacak Ulusal Kanser Danışma Kurulu ile Türkiye’de var olan Ulusal Kanser Danışma Kurulu’nun işbirliğine gidilmesi sonucunda, kanser vakalarında azalma, erken teşhis, planlı, devleti ve halkını maddi manevi yıkımdan koruyacak disiplinli, örgütlü ve ciddi çalışma oluşturulabileceğini kaydetti.

Kocaismail bu görüş ve taleplerini içeren bir mektubu Siber’e de sundu ve bunların gerçekleştirilmesini rica etti.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, sağlığın tartışılması ve konuşulması gereken en önemli sıkıntı olduğunu söyledi ve bir devletin en önemli görevinin sağlıklı yaşam hakkını koruması olduğunu kaydetti. Sağlıkçı ve devletin üst kademesinde görev yapan bir kişi olarak bunun sorumluluğu ve bilincinde olduğunu dile getiren Siber, özelikle meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğunu, gelişen teknoloji ve günümüz tıbbında erken teşhisle tam sağlıklı hayata dönüldüğünü vurguladı.

Farkındalık yaratan günlerin belki de bir çok hayatın kurtarılmasına katkı yaptığını ifade eden Siber, bunun çok önemli olduğunu vurguladı ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ni kutladı.

Etkinliğin Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu da dile getiren Siber, Cumhuriyet Meclisi’nin birinci sorumluluğunun halkın yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu, sağlığın da yaşam kalitesini en çok etkileyen unsur olduğunu vurguladı. 

20/10/2014 14:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kanser, meme kanseri, meclis, sibel siber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.