Kaplıca Köyünde 'Atatürk Büstü' Tepkisi

ads ads ads ads
31/07/2014
HK

ads
Kaplıca Köyünde 'Atatürk Büstü' Tepkisi

Kaplıca köyünde iki yılı aşkın bir süredir düzenleme yapılacağı gerekçesiyle köy meydanından sökülen Atatürk büstü hala yerine konmadı.

Köy halkı, “Büst ortada yok. Yobaz zihniyetler büstün yeniden meydana konulmasını engelliyor” diyerek tepki gösterdi. Yeni Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, eski yönetim döneminde sökülen büstün yerine at üstünde Atatürk Heykeli için çalışmalara başlanacağını açıkladı ve yeterli bütçeleri olmadığı için Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan destek istediklerini belirtti.

Büyükkonuk Belediyesi’ne bağlı Kaplıca’da, köy meydanında bulunan Atatürk büstü yıllar önce çevre düzenlemesi yapılacağı gerekçesiyle söküldü. Eski belediye başkanı döneminde büstün kaldırılmasına ve yerine konulmamasına tepki gösteren köy halkı, bunun Ulu Önder Atatürk’e büyük bir saygısızlık olduğunu dile getirdi. Hatta bazı çevreler “yobaz zihniyetlerin büstün yerine konulmasına karşı durduğunu”, sökülen büstün nerede olduğunun dahi bilinmediğini, büstü yerine koymak isteyenlerin de tehdit edildiğini ileri sürdü.

Yeni Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, söz konusu büstün bulunduğu alanda çalışmalara başlattı. Sennaroğlu, yeni bir çalışma için belediyenin bütçesinin yeterli olmamasından dolayı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na destek isteyen bir dilekçe gönderdi.

“At üstünde Atatürk Heykeli”

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, sökülen ve çok uzun zaman geçmesine rağmen yerine konulmayan Atatürk büstünün en kısa sürede yenisinin yapımına başlanacağını belirtti. Sennaroğlu, yerel seçimler sırasında köylere gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında Kaplıca köy halkının da bu konuyla ilgili şikâyetlerini kendisine bildirdiklerini ifade etti. Sennaroğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na konu ile ilgili bir dilekçe yazdığını belirterek, buraya atın üzerinde Atatürk heykeli yaptırmak istediklerini söyledi.

Belediyenin bütçesinin yeterli olmamasından dolayı bu heykelin yapımı için kaynak aradıklarını belirten Sennaroğlu, heykelin yapılmasının ardından da çevre düzenlemesinin yapılacağını kaydetti. Sennaroğlu, bu konuyu hızlı bir şekilde sonuçlandırarak, Ağustos ayında büstün yapım çalışmalarına başlanacağını ekledi.

Muhtar Genç: “Halkımız sökenlere tepkili”

Kaplıca köyü muhtarı Murat Genç, söz konusu Atatürk büstünün iki yıl önce düzenleme yapılacağı gerekçesiyle bulunduğu yerden söküldüğünü belirtti. Atatürk büstünün sökülmesinin köy halkı tarafından tepkiyle karşılandığını ifade eden Genç, bunun üzerine Belediye Başkanı ile görüşmelerde bulunduğunu ve bir proje hazırladıklarını söyledi. Başkan Sennaroğlu’nun da gerekli yerlerle görüştüğünü ve kaynak arandığını belirten Genç, bunu en kısa sürede tamamlayacaklarını anlattı.

Sezen: “Yenisini yapmaya zamanımız yetmedi"

Büyükkonuk eski Belediye Başkanı Sezai Sezen söz konusu Atatürk büstünün, kendi döneminde, durumu iyi olmadığı için söküldüğünü belirtti. Sezen, Atatürk büstünün çok kötü bir durumda olduğunun Sivil Savunma’ya bildirildiğini ve yenisinin yapılacağının belirtilmesi üzerine söküldüğünü anlattı. Vatandaşın “büst ortada yok” söylemlerini de yanıtlayan Sezen, “Atatürk büstü muhtemelen koyduğumuz yerde, belediyenin ambarındadır. Yenisini yapmak için girişimler başlattık, ancak zamanımız yetmedi” dedi.

Kaynak: Haberal Kıbrıslı - Ömer Kadiroğlu 

31/07/2014 15:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: atatürk büstü, atatürk, heykel
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.