Kaptan Nerede?

ads ads ads ads
27/11/2014

ads
Kaptan Nerede?

Türkiye’de yayınlanan Mersin Gazetesi, sığınmacıları taşıyan Haj Zaher gemisini manşetine taşıdı. Gemi kaptanının tutukladığı yönündeki haberlere değinen gazete, konu ile ilgili sır perdesinin aralanmadığını iddia etti.

İşte Mersin Gazetesi'nin Haberi

300 Suriyeli mülteciyi taşırken KKTC'nin Girne şehrinin 4,5 mil kuzeyinde batma tehlikesi geçiren Tanzanya bayraklı 'Haj Zaher' adlı geminin kaptanına ne olduğu tam bir muammaya dönüştü.

* Gelen ilk bilgiler arasında, kaptan ve mürettebatın kaçtığına yer verilirken, daha sonra Kıbrıs medyasında kaptanın Kıbrıs'ta tutuklandığı haberleri çıktı. Fakat bu haber yalanlandı ve kaptanın Mersin'e gönderildiği ifade edildi. Mersin makamları ise kaptanın tutuklandığı yönünde bir bilgi vermedi. Eğer yakalandıysa, insan kaçakçılığı yapan birinin niçin tutuklanmadığı ise ayrıca merak konusu oldu!

Baki UGUZ-Elif ŞEN/ Geçtiğimiz günlerde 300 Suriyeli mültecinin içinde bulunduğu batma tehlikesi geçiren geminin ikmalini yaptığını söyleyen Mağusa Sabah Shipping Direktörü Suriyeli Mahir Haukan, Kıbrıs'ın SİM TV kanalında Nebil Muhammed Anni adlı kaptanı, Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda mülteciler arasında teşhis ettiğini ve Anni'nin tutuklandığını söyledi. Ancak kaptanın KKTC Polisi tarafından tutuklanmadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili Mersin Savcılığı, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ve Mersin Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ile  temaslar sonuçsuz kalınca, Kaptan’ın Türkiye’de tutuklanıp tutuklanmadığı belirsiz kaldı.

İlk haberlere göre gemiyi ve mültecileri deniz ortasında bırakarak terk ettiği söylenen ancak yeni bilgilere göre mültecilerle birlikte Mersin’e ulaşan kaptan Nebil Muhammed Anni'nin Türkiye’de tutuklandığının da resmî olarak bir türlü teyit edilememesi, insan kaçakçılığı suçu işlediği sabit olan Kaptanın elini kolunu sallayarak Mersin’de yeni kurban aradığı şüphelerine neden oldu.

Kıbrıs Sim TV’nin yayınları ile başlayan “Kaptan tutuklandı” haberleri, önce Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy tarafından doğrulanmasına karşın, daha sonra KKTC Polisi, tutuklama ile ilgili herhangi bir teyit gelmediğini belirtti. Diğer taraftan hukukçular Öncel Polili ile Barış Mamalı, Kaptan’ın KKTC karasularında suç işlediği için yargılanması gerektiğini, en azından KKTC bağlantıları olup olmadığının tespiti için polis tarafından sorgulanmak üzere gözaltına alınması gerektiğini ifade ettiler.

27/11/2014 11:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kktc, mülteci, kaptan, gemi, mersin, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.